Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Aralık 2018 - 18:14 Yorum: 0

Göbek Eritmenin En Etkili Yolları Nelerdir?

Erkeklerin korkulu rüyası ve kadınların da artık kendine sorun ettiği konulardan biri göbek yağlarıdır. Günümüz de kullanmış olduğumuz sosyal medya ve televizyon, insanları çok daha farklı etkilemekte.

Göbek Eritmenin En Etkili Yolları Nelerdir?

Erkeklerin korkulu rüyası ve kadınların da artık kendine sorun ettiği konulardan biri göbek yağlarıdır. Günümüz de kullanmış olduğumuz sosyal medya ve televizyon, insanları çok daha farklı etkilemekte. Herkes televizyonda ya da dergilerde gördüğü ünlüler gibi fit bir fiziğe sahip olmak istiyor. Ülkemizdeki yemek alışkanlıklarımızla bu güzel yemekler, bize göbek ve basen yağları olarak geri dönüyor. Elbette bunlardan kurtulmanın yolları var.

Spor yaparak bu yağlardan kurtulabilirsiniz: bol bol yapacağınız tempolu yürüyüşler sizi zinde tutacak ve vücudun bütün kaslarını kullanmanıza yardımcı olacaktır. Göbek eritme için vücuttaki yağlardan kurtulmanın en güzel ve eğlenceli yöntemlerinden biri ise yüzmektir. Bir yüzme havuzuna kayıt olup bunu haftalık rutinlerle kendiniz de yapabilirsiniz ama elbette bunu daha eglenceli hale getirip çoçuklarınızla beraber güzel vakit geçirebilir ya da özel yüzme havuzuna sahip olan spor salonlarında özel eğitimli eğitmenler ile sporunuzu yapabilirsiniz.
Bunun yanı sıra klasik bir yöntem olan steps de yapabilirsiniz, bunun için illa pahalı aletler olmasına gerek yok. Atrık internetten çok rahatça ulaşabilceğiniz ürünler bulunmaktadır. Youtube da bunun için gereken videolara da çok rahatlıkla ulaşabilirsiniz ve evde kendi imkânlarınızla kendi belirlediğiniz zamanlarda rahatça sporunuzu yapabilirsiniz.
Yine evde kendi belirlediğiniz zamanlarda yapabileceğiniz mekik çekmek olabilir. Spor salonunda bir eğitmenle yapmanız elbette daha sağlıklı bu şekilde sırt ya da bel incinmelerine engel olabilirsiniz.

Sporun yanı sıra yediğiniz yemeklere de dikkat ettiğiniz takdirde göbek bölgesinde ki yağları eritmek daha kolay olacaktır. Hayatınızdan şekeri eksiltmekle başlayabilirsiniz. Yemeklerinizi az yağlı olarak yemek ve bolca su tüketmek, vücudunuza ciddi yararı sağlayacaktır.
Lifli ve tahıllı gıdaların sofranızdan eksik olmaması ve bunu bi yaşam tarzı haline getirirseniz göbek yağlarından kurtulup düz bir göbeğe sahip olmanız mümkündür. Normal hayatın rutininde cok dikkat etmesekte yemeklerimizi çok çabuk tüketiyoruz. Sofraya oturduğumuzda biran önce kalkmayı düşünmek yerine yavaş yavaş yemeğimizi yiyip ağzımızı da ki lokmayı çokça çiğnememiz gerekiyor ki sindirime mide de değilde ağzimizda başlayalım.
Yemeklerinizde karbonhidratlı yiyeceklerden vazgeçip protein ağırlıklı yiyecekler tüketmeye özen gösterin. Bol sulu sebzeler ve meyveler tüketmek en sağlıklısı olacaktır. Kavun, armut ve karpuz gibi meyveler lifli oldukları için sindirimi kolaylaştırır ve açlık hissini azaltır. Potasyum ağırlıklı yiyecekler metabolizmayı hızlandırı açlık hissini azaltır.
Alkol ve şekerli içeceklerin tüketimi göbek bölgesindeki yağlarına neden olduğu için tüketilmemesi öneriliyor.

Gelelim bir de evde kendi yaptığımız doğal karışımlara… Göbeğimizi eritmek için en kolay ve etkili yollardan biri ise her evde bulunan malzemeler.
Peki, bunlar nelerdir: evde kendi yaptığımız yoğurt olabilir ya da marketten aldığımız light yoğurt olabilir ve bunu sade tüketebilir ya da içine (eğer midenizde bir rahatsızlığınız yoksa) pul biberle tüketebilirsiniz. Her sabah ılık suya sıkılmış bir kaç damla limon suyu yada sirke yemek öncesi içebilirsiniz. Evde kaynatılıp içilen biberiye, tarçın ve elma suları da en az sirke kadar yardımcı olacaktır. Bununla birlikte yeşil çay stresi azaltıp sizi sakinleştiriken göbeğinizde olusan fazla yağlardan da kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
Belki de en önemlisi ama çoğu insanın çok da önem vermediği şey ise uyku. Günde en az 7-8 saat uyumak metabolizmayı düzene sokar yağ oluşumunu büyük ölçekte engeller.

Yapabileceğiniz şeylerden biri de göbek bölgenize biberiye yağı ya da Hindistan cevizi yağı sürüp sıkı şekilde böbrek bölgenizi şeffaf streç filmle sarıp bir kaç saat hareket etmek spor yapmak. Bunu yaptığınız takdirde o bölge ısınacak ve yağları kırmaya başlayacak ve terlemeye başlayacaksınız. Dikkat etmeniz gerek noktalardan biri bunu çok uzun süre yapmamanız. Aksi takdirde göbek bölgenizde yanıklar meydana gelebilir.

SON SÖZ

Sonuç olarak; göbek eritme konusunda mucizevi bir yöntem yoktur. Zayıflama, süreklilik, azim ve çaba gerektirir.

Yukarıda saymış olduğumuz öneriler, doğru ve istikrarlı bir şekilde uygulandığında kesinlikle en etkili göbek eritme yollarıdır.

Bunun yanında göbek bölgenizdeki yağları eritmek için profesyonel bir diyetisyen desteği almanız süreci daha da etkili ve hızlı kılacaktır. Bunun için önerimiz hem kolay hem de uygun olan Appvice Online Diyetisyen hizmeti ile başlayabilirsiniz. Konusunda uzman bir diyetisyen her an ve her yerden sizi gün gün takip edecek ve hızlı ve etkili şekilde kilo vermenize destek olacaktır.

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber