Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 22 Ekim 2017 - 14:23 Yorum: 0

Göbeklitepe Maratonu 6. kez start aldı

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "Göbeklitepe Yarı Maratonu ve 10 Kilometre Koşusu"...

Göbeklitepe Maratonu 6. kez start aldı

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "Göbeklitepe Yarı Maratonu ve 10 Kilometre Koşusu" Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Yaklaşık 300 sporcunun katıldığı maraton renkli görüntülere sahne oldu.

Bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen maratona katılan kulüp ve ferdi lisanslı sporcular, Piazza AVM önünden verilen startın ardından 10 km ve 21 km'lik mesafeyi koşmaya başladılar. Her yaş grubundan kadın ve erkek sporcuların katıldığı maratonda centilmenliğin hakim olduğu gözlendi. Bazı sporcular bitiş noktasına el ele girerek alkış aldılar.

Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri'nin de izlediği yarışmalara sporcuların yanı sıra sporseverler de yoğun katılım gösterdi.

Maraton sonunda dereceye giren sporculara AVM'nin otoparkında düzenlenen törenle ödülleri verildi. Folklor ekiplerinin gösterisiyle başlayan ödül töreninin açılışında konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, yaş ortalaması 19.1 olan Şanlıurfa'nın bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmasının önemine dikkati çekti. Cevheri, dereceye giren giremeyen tüm sporcuları kutladı.

"Uluslararası statü kazandırmak istiyoruz"

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise Göbeklitepe Yarı Maratonu'nun Dünya'nın en önemli maratonlarından biri olduğunu söyledi. Gelecek yıl hem federasyon, hem de Şanlıurfa Valiliğinin himayesinde daha geniş kapsamlı bir organizasyon düzenleyeceklerini belirten Çintimar, "Biliyorsunuz Göbeklitepe, Dünya'nın bilinen tarihini alt üst eden bir yapı. Böyle önemli bir keşfin adına düzenlediğimiz bu maratonu, daha büyük bir organizasyonla, daha büyük bir yapıyla sürdürmek için çalışıyoruz. Federasyon olarak Göbeklitepe Yarı Maratonu'na uluslararası statü kazandırmak istiyoruz. Bu maratonun, Avrupa Atletizm Federasyonu bünyesine dahil edilerek, Dünya genelinde kabul gören bir yarı maraton olmasını sağlayacağız" dedi.

300 sporcu katıldı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş de Göbeklitepe Yarı Maratonu'nun uluslararası statüde olması gerektiğinin altını çizdi. Keşküş, "Bu yıl maratonumuzun 6.sını düzenledik ve ciddi manada tecrübe edindik. Bu yıl 300'e yakın sporcu katıldı. İnsanlık tarihinin yeniden yazılmasını sağlayan Göbeklitepe'nin tanınırlığını arttırma adına çok güzel bir organizasyon oldu. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

12 bin TL'lik para ödülü dağıtıldı

'Göbeklitepe Yarı Maratonu ve 10 Kilometre Koşusu" sonucunda yarı maratonda ve 10 kilometre koşusunda ilk 3'e giren sporculara toplamda 12 bin TL'lik para ödülü dağıtıldı.

Yarı maratonun sonunda, büyük erkekler ve büyük kadınlar kategorisinde 1'inci olan sporcular 1.500'er TL, 2'nci olan sporcular 1.250'şer TL, 3'üncü olan sporcular ise 1.000'er TL ödül kazandı.

10 kilometre koşusu sonunda ise büyük erkekler ve kadınlar kategorisinde 1'inci olan sporculara 1.000'er TL, 2'inci olan sporculara 750'şer TL, 3'üncü olan sporculara da 500'er TL para ödülü verildi.

Maratona ev sahipliği yapan AVM tarafından da sporculara çeşitli hediyeler verildi.

Göbeklitepe Maratonu 6. kez start aldı

Göbeklitepe Maratonu 6. kez start aldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber