Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 23 Temmuz 2014 - 17:38 Yorum: 0

Göbeklitepe'yi dünyaya tanıtan profesörün ölümü

Prof. Dr. Klaus Schimdt için 25 Temmuz'da Almanya'da tören düzenlenecek

Göbeklitepe'yi dünyaya tanıtan profesörün ölümü

ŞANLIURFA (AA) - Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Göbeklitepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Klaus Schmidt, 25 Temmuz'da Almanya'da toprağa verilecek.

Prof. Dr. Schmidt'in eşi Çiğdem Schmidt, yaptığı yazılı açıklamada, hayat arkadaşını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşadığını belirtti. 

Schmidt için 25 Temmuz'da Almanya'nın Diebach kentinde cenaze töreni düzenleneceğini aktaran Schmidt, "Anne ve babasının evinin önünde, çok sevdiği bahçesinde toplanıp ona son yolculuğunda eşlik edeceğiz" ifadelerini kullandı.

- Prof. Dr. Klaus Schmidt

Alman Arkeoloji Enstitüsü'nde görevli 61 yaşındaki Prof. Dr. Schmidt, tatil için bulunduğu Almanya'da kalp krizi sonucu 21 Temmuz'da yaşamını yitirdi.

Göbeklitepe'deki kazıların başkanlığını yürüten Schmidt, bölgedeki çalışmalara 20 yıl önce başladı. Neolitik döneme ait yerleşim yeri Göbeklitepe'nin dünyanın en eski tapınak kalıntıları olduğunu kanıtlayan Prof. Dr. Schmidt'in, bölgedeki kazılara ilişkin Türkçe, Almanca, İtalyanca ve Rusça kitapları bulunuyor. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber