Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 19 Aralık 2014 - 12:03 Yorum: 0

Göçmen kaçakçılığı iddiası

İzmir merkezli 6 ilde yapılan operasyonda, uluslararası göçmen kaçakçılığına aracılık ettiği iddia edilen 31 kişi gözaltına alındı

Göçmen kaçakçılığı iddiası

İZMİR (AA) - İzmir merkezli 6 ilde örgütlü göçmen kaçakçılığına aracılık ettikleri iddiasıyla 31 kişi yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekiplerinin yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibinde Suriye uyruklu Said S'nin elebaşı olduğu uluslararası şebekesinin, göçmen kaçakçılığına aracılık etmek için bazı kentlerde paravan turizm şirketi kurduğu belirlendi.

İzmir'in yanı sıra İstanbul, Muğla, Mersin, Hatay ve Kilis'te düzenlenen eş zamanlı operasyonda şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen Said S'nin de aralarında bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı. 

Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerden 17'si, "Örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yapmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. 14 kişi ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Suriyeli R.A'nın ifadesinde bilgisayar mühendisi olduğunu ve ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye geldikten sonra günlük 30 lira karşılığında kot taşlama işinde çalıştığını söylediği öğrenildi.

Operasyonda ayrıca 27 bin 590 avro, 43 bin 980 dolar, 8 bin 50 lira ve 2 bin 19 Suriye Lirası ile para sayma makineleri, 17 pasaport, 12 dizüstü bilgisayar, 4 tablet bilgisayar, 2 video kayıt cihazı, harici bellekler, kart okuyucu, 46 cep telefonu, 51 GSM hattı ve şebekenin para transferlerini gösteren çok sayıda ajanda ele geçirildi. 

-Şifreli kaçış

Polis ekiplerinin yaptığı uzun süreli çalışma uluslararası göçmen kaçakçılığı şebekesinin yöntemleri de belirlendi.

"Yolcu başı" olarak tabir edilen kişinin, özellikle Suriye, Irak, Filistin ve Afrika ülkelerinden yasadışı yollarla Avrupa ülkelerine geçmek isteyen kişilerle bin 200 avro karşılığında anlaştıktan sonra "Kasa" olarak nitelendirilen kişilere yönlendirdiği, bu şebeke elemanın da göçmenlere parasının alındığına dair barkod sistemi benzeri şifre verdiği belirtildi.

Şebekenin, banka hesaplarını kullanmayan ve üzerinde para taşımak istemeyen kaçaklara gittikleri Avrupa ülkelerinde komisyon karşılığı "Kasa" hizmeti verdiği kaydedildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber