Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 15 Ekim 2016 - 11:58 Yorum: 0

Gökbayrak’tan acil tıp teknisyenleri için ’istihdam’ çağrısı

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, son yıllarda acil tıp teknisyenlerinin alımında ciddi bir azalma...

Gökbayrak’tan acil tıp teknisyenleri için ’istihdam’ çağrısı

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, son yıllarda acil tıp teknisyenlerinin alımında ciddi bir azalma olduğunu ifade ederek, "Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'a sesleniyor ve bu konuda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi, daha fazla Acil Tıp Teknisyeni ve paramedik istihdamının sağlanması için destek bekliyoruz" dedi.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, Acil Tıp Teknisyeni kadrolarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Gökbayrak, tıp teknisyenleri kadrolarında son yıllarda bir azalma olduğunu ifade ederek, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'a çağrı yaptı. Gökbayrak, "Bugün acil tıp teknisyenleri planlama koordinasyonsuzluğun kurbanı olmaktadır. Bugün yaklaşık 103 üniversitede 156 programda 19 bin öğrenci kontenjanı bulunan paramediklerin de tedbir alınmazsa aynı akıbeti yaşaması ne yazık ki çok uzun sürmeyecektir. Bir taraftan okulların kontejanlarının sınırlandırılması için girişimlerde bulunurken, aynı zamanda mezunlarımıza yeni istihdam sahaları açmak için de çalışmalarda bulunduk. 20 Haziran 2013 tarihinde yasalaşan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile birlikte meslektaşlarımızın da iş yeri, hemşiresi olarak tanımlanan kapsamda görev yapabilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına resmi olarak başvuruda bulunduk. Geçtiğimiz yıl 112 acil sağlık hizmetlerine taşeron sürücü alınmaması için yaptığımız eylem ve girişimler sonucunda da bu konuya tamamen engel olamamakla birlikte planlanan alım sayısının azalması sağlanmıştır. Bugün tekrar Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'a sesleniyor ve bu konuda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi, daha fazla acil tıp teknisyeni ve Paramedik istihdamının sağlanması için destek bekliyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber