Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:39 Solingen’deki hayatını kaybeden aile kundaklanan evlerinin önünde anıldı21:39 İftar vaktinde husumetlisinin iş yerine ateş etti21:38 Galatasaray, Antalyaspor kampını tamamladı21:38 Şırnak’ta Millet Kıraathanesi törenle hizmete açıldı21:37 Koruyucu aileler ve çocukları iftarda buluştu21:37 CHP Genel Başkanı Özel, Marmaris’te vatandaşlarla buluştu21:19 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: "Girdi maliyetleri yüzünden çifti üreti...21:15 Filistin Devlet Başkanı Abbas’tan yeni hükümete onay21:14 Bakan Bayraktar açıkladı: "Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmay...21:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahamm...21:05 Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu21:04 Başkentte seyir halindeki araç alev aldı20:59 Siirt’te muhtarlık kavgasında 9 kişiyi yaralamışlardı, Batman’da yakalandıl...20:58 Lübnan, İsrail saldırıları nedeniyle BM’ye resmi şikayette bulunacak20:56 UAD, İsrail’e Gazze Şeridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardımların ulaştırılm...20:55 Rize’de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı20:52 Düzce Üniversitesi öğrencileri için iftar programı düzenledi20:43 Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor"20:38 Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düz...20:33 Bakan Ersoy: "Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız”
Sami Er
Eğitim 28 Haziran 2021 - 11:43 Yorum: 0

Gökkuşağı Koleji’nin 5’inci IB mezunları kep attı

2017 yılında Uluslararası Bakalorya Diploma Programında Türk ve yabancı öğrencileriyle ilk mezunlarını veren Gökkuşağı Koleji, 5'inci International...

Gökkuşağı Koleji’nin 5’inci IB mezunları kep attı

2017 yılında Uluslararası Bakalorya Diploma Programında Türk ve yabancı öğrencileriyle ilk mezunlarını veren Gökkuşağı Koleji, 5'inci International Baccalaureate (IB) mezuniyet törenini gerçekleştirdi.

Gökkuşağı Koleji Bahçelievler Yerleşkesinde 5.si gerçekleştirilen International Baccalaureate (IB) töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını Gökkuşağı Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Gayretli yaptı. Törende bir ilk de yaşandı. Okul birinciliğini, ikinciliğini ve üçüncülüğünü bu yıl kız öğrenciler elde etti.

Abdülkadir Gayretli, "Ailelerin en mutlu günleri, evlatlarının mezuniyetlerini gördükleri günlerdir. Dünyanın en prestijli lise diploma programından mezun oldular ve dünyanın saygın üniversitelerine kabul edilecekler. King's College London, Birmingham Üniversitesi, Polytecnico di Torino, IFA Paris gibi üniversitelerde eğitim yolculuklarını sürdüren öğrenciler, International Baccalaureate (IB) programı sayesinde Manchester, King's College, Durham, KU Leuven, Kanada British Columbia, City University of London, Edinburgh, Queens, Lincoln, York, Essex gibi üniversitelerden kabul almakta zorlanmıyorlar" şeklinde konuştu.

20 öğrenciden oluşan 5'inci IB mezunlarının iki hafta sonra açıklanacak IB skorlarını beklediğini ifade eden Abdülkadir Gayretli, "Daha önce maksimum 41 IB puanı elde eden eski mezunlarından sonra bu sene 43 IB puanı bekleyen öğrenciler var" diyerek IB programı hakkında bilgi verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir ön-üniversite programı işlevine sahip International Baccalaureate (IB) programı, öğrencileri üniversite yaşamına, üniversitede beklenen öğrenme ve çalışma becerisine, bilimsel ve akademik araştırma yapabilme yetisine ulaştırırken yüksek yabancı dil becerileriyle de gençleri donanımlı bir şekilde yetiştiriyor. Dengeli bir yaşam ilkesini benimseten IB, öğrencilerini sanata, müziğe, spor ve etkinliklere yönlendirirken toplum hizmeti çalışmalarıyla küresel ve yerel problemleri dert edinen ve çözüm arayan duyarlı gençler yetiştiriyor. Eleştirel düşünme becerilerini tüm derslere entegre eden sistem, öğrencilerin geniş bir perspektif kazanmalarına ve zengin kültürel bir bakış açısına ulaşmalarına fırsat veriyor."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber