Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 31 Ağustos 2016 - 11:53 Yorum: 0

Gökoğuz Yeri’nde TİKA desteğiyle açılan kreşe Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismi verildi

Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri'nde 10 bin nüfuslu Kıpçak köyünde Kıpçak Belediyesi'nin talebi doğrultusunda inşası ve donanımı Türk İşbirliği...

Gökoğuz Yeri’nde TİKA desteğiyle açılan kreşe Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismi verildi

Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri'nde 10 bin nüfuslu Kıpçak köyünde Kıpçak Belediyesi'nin talebi doğrultusunda inşası ve donanımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) desteğiyle gerçekleştirilen kreşe Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri makamlarınca Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi verildi.

Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri'nin 10 bin nüfuslu Kıpçak köyünde mevcut kreşlerin artan ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalması üzerine Kıpçak Belediyesi'nin talebi doğrultusunda inşası ve donanımı TİKA desteğiyle gerçekleştirilen kreş, Kıpçak köyünün Kuruluş Bayramı'nda geniş bir katılımla faaliyete açıldı. Kamu binaları ve okulların büyük bölümünün inşa edildiği günden bugüne kapsamlı bir tadilat görmediği Gökoğuz Yeri'nde 100 çocuğa en modern koşullarda hizmet sağlayacak kreş, aynı zamanda Moldova'nın bağımsızlığının ve Gökoğuz Yeri'nin özerkliğinin ilanından itibaren faaliyete açılan ilk kreş olma özelliğini taşıyor. Gökoğuz makamlarınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adının verilmesi teklif edilen kreşin açılış törenine Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı İrina Vlah, AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Türkiye'nin Kişinev Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal, TİKA Kişinev Koordinatörü Canan Alpaslan, Kıpçak Belediye Başkanı Oleg Garizan'ın yanı sıra çok sayıda davetli ile Kıpçak halkı katıldı.

Törende konuşan Kıpçak Belediye Başkanı Oleg Garizan, soydaş Türk halkına ve TİKA'ya teşekkürlerini sunarak, Belediye Meclisi kararıyla kreşe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin verileceğini açıkladı.

Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah ise, Gökoğuz Yeri'nde bu sene faaliyete geçen bu ilk kreşi açmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Kıpçak köyünün doğum oranı en yüksek köylerden biri olduğunu ve bu sebeple yeni kreşin çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağını dile getiren Vlah, TİKA'nın şahsında Türk halkına teşekkür etti.

Büyükelçi Kartal ise, çocukları kendi ayakları üzerinde duracak şekilde yetiştirmenin önemine işaret ederek, "Çocukları yetiştirmenin yolu, kreşlerden, uşak bahçelerinden geçiyor. Kendi aralarında, buralarda ne kadar mutlu yaşar ve büyürlerse gelecekte de o denli mutlu insanlar olabilirler. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz. Gökoğuz Yeri yönetimi de bu bilince sahip. Türkiye olarak elimizden gelen desteği her zaman kardeşlerimize göstermeye çalışıyoruz. TİKA ne yaparsa yapsın her zaman en iyisini yapar. Cumhurbaşkanımızın da isminin verildiği çok güzel bir eser, Gökoğuz halkının hizmetinde olacak" ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Kocabıyık, Türk halkının Gökoğuz halkını çok sevdiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını Kıpçak halkına iletti. Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından birinin TİKA olduğunu ifade eden Kocabıyık, "Bu kreş iki soydaş halkın çok anlamlı bir eseri olarak ortaya çıktı. Okul öncesi eğitim çocuklarımız için çok önemli. Okula gitmeden önce kreş eğitimi alan çocuk bütün hayatı boyunca başarılı bir eğitim süreci yaşıyor. Okul öncesi eğitim çok önemli. Güzel bir eser kazandırılmış. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

TİKA Kişinev Koordinatörü Canan Alpaslan da, "Kreşe Cumhurbaşkanımızın ismini vermeyi teklif ettiklerinde çok duygulandık. Dün burada Türk Halkları Kongresi düzenlendi. Kongrede Türkiye'ye samimi destek mesajları gönderildi. Bu mesajlar, bu eserler bizim kardeşliğimizin en somut örneği. Biz, sözde değil, özde kardeşiz. Birbirimizi yalnız bırakmıyoruz. Bugün de güzel bir işbirliği sonucu buradayız. Kreşin geleceğimiz olan çocuklarımıza en iyi şekilde hizmet vermesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

TİKA'nın Gökoğuz Yeri'nde eğitim alanında yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde önümüzdeki günlerde başkent Komrat kasabasında bir kreşin daha faaliyete açılması ve 12 bin nüfuslu Kongaz köyünde bulunan Türk-Moldovan lisesinin hizmet binasının tadilatının tamamlanması planlanıyor.

Gökoğuz Yeri’nde TİKA desteğiyle açılan kreşe Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismi verildi

Gökoğuz Yeri’nde TİKA desteğiyle açılan kreşe Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismi verildi

Gökoğuz Yeri’nde TİKA desteğiyle açılan kreşe Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismi verildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber