Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
Sami Er
Yerel 23 Kasım 2016 - 18:08 Yorum: 0

Göksel: "Taş üstüne taş koymak için varız"

Terör olaylarına rağmen büyük yatırımların hayata geçtiğini belirten AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "Biz laf üstüne laf koymak için...

Göksel: 'Taş üstüne taş koymak için varız'

Terör olaylarına rağmen büyük yatırımların hayata geçtiğini belirten AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "Biz laf üstüne laf koymak için değil, taş üstüne taş koymak için varız" dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, bir otelde düzenlenen kahvaltı programında ulusal ve yerel basın organlarıyla bir araya geldi. Kahvaltıda, İl Başkan Yardımcıları Hakan Karaduman, İsmail Şen, Mustafa Semizoğlu ve İsmail Hut, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Mercimek ve İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe de yer aldı. Gündeme ilişkin konularla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan AK Parti İl Başkanı Göksel, "Bizim amacımız, şehrimize yapılacak ve yapılan hizmetlerin doğru bir şekilde vatandaşlarımıza sunulmasını sağlamaktır. İktidar partisinin il başkanı olarak basın organlarımızla bir araya geliyoruz. Bu süreçte yoğun bir gündemimiz var. Gündemimiz bu aralar sıcak durumda. Yeni Anayasa ile ilgili çalışmalar, havaalanımızla ilgili yapılacak çalışma ve teşkilatlarımızın çalışmaları devam ediyor. Bunların hepsiyle ilgili bir değerlendirme yapmak için bir araya geldik. AK Parti olarak, partimizin misyonu, vizyonu ne ise Samsun'da da aynı misyon ve vizyonla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amacımız, halka en doğru şekilde hizmet etmek, yatırımlarla ilgili çalışmalar yapmak, istihdamı ve ekonomiyi canlı tutmaktır. Ancak ülkemizde yaşanan olaylar bu yatırımların sekteye uğramasına neden oluyor. FETÖ'nün darbe girişimi, terör olayları ve buna benzer unsurlar bu yatırımların sekteye uğramasına neden olabilir. Biz laf üstüne laf koymak için değil, taş üstüne taş koymak için varız. Ancak her şeye rağmen, ekonomik olarak yapılacak tarımsal, ticari ve KOSGEB destekleri açıklandı. Yatırımı ve istihdamı güçlendirecek politikaları Başbakanımız açıkladı. FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında dahi üçüncü köprü açıldı, Osman Gazi Köprüsü açıldı, Ovit Tüneli'nde ışık göründü gibi birçok yatırım da halkımızın hizmetine sunuldu. Biz milletçe vatanperver insanlarız. Bizim için vatan mevzu bahisse, gerisi teferruattır. Vatanımızı kurtarmak isterken elimizdeki işleri unutabiliriz. Başbakanımız, "Irak'ta da, Suriye'de de ülkemizin güneydoğusunda da mücadelemiz sürüyor" dedi. Amacımız gündemi sosyal yaşama taşımaktır" diye konuştu.

"Seçimler zamanında yapılacak"

Göksel açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Teşkilatlar olarak kongre hazırlıkları yapıyorduk. Ancak Başbakanımız ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir araya gelmesi neticesinde, yeni Anayasa çalışmalarının daha da hızlanması ve ortak bir metinin de oluşturulması neticesinde, kongre gündemimiz değişti. Yeni Anayasa taslağı muhtemelen Ocak ayı içerisinde Meclis'e gelecek. Taslak, Meclis'ten ister 330 oyla, isterse 367 oyla geçsin, halk oylamasına sunulacak. Bunu Başbakanımız dile getirdi. Bu süreçte de Genel Merkezimizde Nisan ayı içinde bir referandum olabileceği dile getirildi. Başbakanımıza, "Önümüzdeki yıllarda seçim olacak mı" diye bir soru yöneltildi. Başbakanımızda 2017 ve 2018 yıllarında seçim olamayacağını, seçimlerin 2019 yılında yapılacağını ve milletin erken seçime götürülmeyeceğini söyledi. Yani seçimler zamanında olacak" şeklinde konuştu.

"Terörle mücadele sürüyor"

Terörle mücadelenin aralıksız devam ettiğini belirten Göksel, "Milli silahlarımızla yani milli insansız hava araçlarıyla, milli piyade tüfeğimizle ve Fırtına obüslerimizle, tankımızla, topumuzla yurt içi ve yurt dışında devam ediyor. Şunu da söylememiz gerekir ki, bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Müttefikler DEAŞ'la mücadele diyoruz diyor. Ancak ne hikmetse DEAŞ daha da büyüdü. Ancak uyarılarımız dikkate alınmadı. Biz de DEAŞ'la mücadele etmek için Suriye'ye girdik. ÖSO, bin 600 kilometrekarelik alanı Türkiye'nin de desteği ile kontrol altına aldı. Bizim hedefimiz, Suriye sınırımızda 5 bin kilometrekarelik alanı kontrol altına alarak terör örgütlerinin Fırat'ın batısına geçmemesini sağlamak ve onları barındırmamaktır. Biz bu işleri kendi dirayetimizle yapmalıyız. Doğrusunu da yapıyoruz. Biz teşkilatlar olarak Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin yanındayız" dedi.

"Türkiye hukuk devletidir"

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından, HDP milletvekillerinden bazılarının gözaltına alındığını dile getiren Göksel, "Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda HDP dahil tüm partiler bir öneri sundu ve dokunulmazlıklar kaldırıldı. Dokunulmazlıkları kalkanlar ifadeye çağrıldı. 63 kişiden bir kişi dışında kimse ifade vermeye gelmedi. Devletle oyun olmaz. Devlet kendisiyle oyun oynayanlara karşı gereğini yerine getirir ve bu noktada da devlet gereğini yerine getirdi. Avrupalı parlamenterler, bunu da Türkiye'nin aleyhine kullanmaya çalışıyorlar. Türkiye bir hukuk devletidir ve gözaltılarla ilgili hukuki süreç işledi. Böyle de devam edecek" şeklinde konuştu.

"Rejim değil yönetim şekli değişikliği"

MHP'ninde CHP'ninde seçim beyannamesi olarak yeni Anayasa'yı taahhüt ettiğini vurgulayan Göksel, "Başkanlık sistemi de yeni Anayasa'nın içerisinde. Biz Başkanlık Sistemi istiyorduk. Ancak Başbakanımız sistemin Cumhurbaşkanlığı sistemi olarak yeniden güncellendiğini söyledi. Biz 1982 Anayasası'nın yeniden yapılması ve değişmesi yönünde bir talebimiz var. Başkanlık Sistemi de bu yeni Anayasa düzenlemesinin içerisinde bulunan bir maddedir. Ancak bu rejim kaygısı varmış gibi gösteriliyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi Cumhuriyettir. Yeni Anayasa ile rejim değişikliği yapılmayacak. Sadece yönetim şekli değişecek. Cumhuriyet ve kazanımlarıyla ilgili bir derdimiz yok. Art niyetlilerin amacı, padişahlık, tek adamlık ve diktatörlük ithamlarıyla süreci yıpratmaktır. Şu andaki yönetim şeklinin ülkemize uymamasıdır. Bu sistem ile ekonomik olarak daha da güçleneceğiz, kararları daha hızlı alacağız ve hızlı kalkınacağız" diye konuştu.

"Ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanı Arslan geliyor"

Samsun'la ilgili yatırımlar beklediklerini söyleyen Göksel, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan Cuma günü Samsun'a gelecek. Havaalanı ile ilgili incelemelerde bulunacak. Tekkeköy'deki kavşakların temel atma törenine katılacak. Havaalanı ile ilgili detayları bakanımız açıklayacaktır. Ancak havaalanının kapatılması konusu teknik bir konudur. Buna yorum yapmamız doğru değildir. Bu konunun detayları birinci ağızdan değerlendirilecektir" ifadelerini kullandı.

Göksel: "Taş üstüne taş koymak için varız"

Göksel: "Taş üstüne taş koymak için varız"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber