Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 08 Eylül 2016 - 15:08 Yorum: 0

Göksenin Köksal: "Galatasaray’da kaptan olmak istiyorum"

Galatasaray Odeabank'ın milli basketbolcusu Göksenin Köksal, sarı-kırmızılılarda kaptan olmak istediğini söyledi.

Göksenin Köksal: 'Galatasaray’da kaptan olmak istiyorum'

Galatasaray Odeabank'ın milli basketbolcusu Göksenin Köksal, sarı-kırmızılılarda kaptan olmak istediğini söyledi. Köksal ayrıca bu sezon THY Euroleague'de Final-Four'a kadar gidebileceklerini düşündüğünü belirtti.

Sarı-kırmızılıların yıldız oyuncu Göksenin Köksal, kulübün resmi dergisinin Eylül ayındaki sayısında açıklamalarda bulundu.

"Ayrılmayı hiç düşünmedim"

Galatasaray'dan ayrılacağı yönünde çıkan haberlere cevap veren Köksal, "Benim bir sene daha sözleşmem vardı Galatasaray'la. Ayrılacağıma dair söylentiler asılsızdı. Zaten her defasında "İleride Galatasaray'ın kaptanı olmak istiyorum" demişimdir. Ben buranın altyapısından yetiştim. Galatasaray da benimle bir sene daha sözleşme uzatarak kontratımı iki yıla çıkarmış oldu. Ayrılmak gibi bir düşüncem kesinlikle olmadı" şeklinde konuştu.

"Ergin Ataman ile çalışmak benim için şans"

25 yaşına geldiğini hatırlatan Göksenin Köksal, "Genç oyunculuktan çıkıp 25 yaşıma geldim. Geriye dönüp baktığım zaman her şey istediğim gibi gitti çok şükür. Sakatlıklar yaşadım ama Allah'a şükür üstesinden gelebildim. Milli Takım'a gittim, Avrupa şampiyonluğu yaşadım, Euroleague'de oynadım. Galatasaray tarihinde altyapıdan çıkıp Euroleague'de oynayan ilk oyuncuyum. Bu benim için büyük bir gurur. Abdi İpekçi'de çok büyük maçlar oynadık. Türkiye'nin en büyük antrenörü Ergin ağabeyle (Ataman) çalıştım. Avrupa'da kendini kanıtlamış, son Eurocup şampiyonu. Ergin ağabeyle çalışmanın benim için çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Bazen fevri olarak çok çabuk sinirlenebiliyorum"

Geliştirmesi gerektiği çok özelliğinin olduğunu belirten milli oyuncu, "Pick and roll'u daha iyi oynamam lazım. Az sürede daha çok iş yapmam lazım. Bunun için de çalışıyorum. Geçen sene iyi şut soktum ama bunu daha istikrarlı yapmam lazım. Bazen fevri olarak çok çabuk sinirlenebiliyorum. Yıllar geçtikçe, tecrübelendikçe bunu aşacağımı düşünüyorum" dedi.

"Kaptan olmak istiyorum"

Galatasaray'da kaptan olmak istediğini belirten 25 yaşındaki basketbolcu, sözlerine şöyle devam etti:

"Daha sonra Barcelona'da oynamayı çok istiyorum. Bu yabancı sisteminde kendimi gösterip oralarda oynamak hiç kolay değil ama Ergin ağabey benim için büyük bir şans. Geçen sene Avrupa şampiyonu olduğumuzda ciddi süreler aldım. Yine bunlar olabilir. İnşallah sakatlık olmadan süre alarak ileride Barcelona'da oynamak hedefim."

"Euroleague'de Final-Four'a kadar gideceğimizi düşünüyorum"

Bu sezon çok iyi bir kadroya sahip olduklarını vurgulayan Köksal, "Geçen seneden beş tane oyuncumuz da kemik kadroda. Çok iyi bir kadro kuruldu. Euroleague'de final four için kurulan bir kadro bu. Geçen sene "Biz Eurocup şampiyonu olacağız" desek kimse buna inanmazdı; şimdi "Euroleague'de Final Four oynayacağız" desek yine kimse buna inanmaz ama Ergin ağabey Final Four için bu kadroyu kurdu. Çok kaliteli bir kadro var. Çok iyi bir takımız. Bence ligde ve Euroleague'de en iddialı takımlardan biri biziz. Galatasaray'ın olduğu yerde tek hedef finaldir. Ben final four'a kadar gideceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber