Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 30 Mart 2015 - 16:38 Yorum: 0

Gökyüzünü gri duman kapladı, vatandaşlar kaymakamlığa başvurdu

Muğla'nın Yatağan ilçesinde gökyüzünün gri dumanla kaplandığını gören vatandaşlar, kaymakamlığa başvurarak sorunu öğrenmeye çalıştı- Gri dumanın, Yatağan Termik Santrali'nin daha önce arıza yapan ünitesinin devreye alındığı sırada belirli ısıya ulaşması i

Gökyüzünü gri duman kapladı, vatandaşlar kaymakamlığa başvurdu

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Yatağan ilçesinde gökyüzünü kaplayan gri dumanın nedenini öğrenebilmek için vatandaşlar kaymakamlığa başvurdu.

Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ'ye bağlı termik santralin birinci ünitesinden çıkan gri duman, gökyüzünü kapladı. Gökyüzünün griye büründüğünü gören vatandaşlar, kaymakamlığı arayarak sorunu öğrenmeye çalıştı.

Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, santralin birinci ünitesinin arıza nedeniyle bir süre önce devreden çıkarıldığını, bakımın ardından tekrar devreye alındığı sırada yeni bir arıza yaşandığını bildirdi. 

Bu arızanın da giderilmesi ile ünitenin tekrar devreye girdiğini belirten Şerifoğlu, "Üniteler devreye girerken belirli ısıya ulaşması için fuel oil yakılıyor. İstenilen ısıya ulaşıldığında kömür devreye giriyor. Bu işlem nedeniyle santralin bacasından gri duman çıkmaktadır" dedi.

Şerifoğlu, kömürün devreye girmesiyle filtre ve baca gazı arıtma sisteminin de çalışacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Burada yapılan işlem tamamıyla çevre yönetmeliklerine uygundur. Santralin tekrar faal hale gelebilmesi için bu yöntemi kullanmak zorundayız fakat alternatif projelerle ilgili çalışmalarımız da sürüyor. Ünitelerin devreye girdiği zaman yaktığımız fuel oilin yerine doğalgaz yakmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili projeler yürütüyoruz. Sanırım 1 veya 2 yıl içerisinde bununla ilgili somut bir atacağız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber