Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
18:43 Türkiye’de artış hızı Avrupa’nın 3 katından fazla18:40 Yüzlerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans’ın ilk duruşması sona erdi18:34 Sarıyer’de taksiciyi öldüren şüphelinin ifadesi ortaya çıktı: "Taksiciden p...18:31 Emniyet verilerini paylaşan polis tutuklandı18:29 Hayır çeşmesi yapmak isterlerken hayatlarını kaybettiler18:29 Turizmin yeni adresi Tunceli’de terörün son kalıntıları temizleniyor18:26 JASAT hırsızı kıskıvrak yakaladı18:25 Kuyumcu soygunuyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı18:25 Başkan Kurnaz: “Kapımız da gönlümüz de milletimize hep açık olacak”18:24 Tokat’ta 5.6 büyüklüğünde deprem18:21 AFAD, “ Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11’de 5,6 büyüklüğünde bir dep...18:19 Eskrimci Doruk Erolçevik: “Şampiyon olmak çok değişik bir duygu”18:13 Geleceğin teknoloji liderleri TEKNO-SEL’de ödüllerini aldı18:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan’ı resmi törenle karşıl...18:07 İran: "İsrail, tehditlerine devam ederse nükleer programda değişikliğe gide...18:07 Vali Aslan “Milletimizin iradesi ile yetki aldınız”18:07 Vali Taşolar: “Çankırı’da hiç bir sokak kabadayısının gezmesine müsaade etm...18:05 Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı18:00 Keşan’da trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi17:59 Heimlich manevrası yaparak öğrenciyi kurtaran öğretmen: "İkimiz de rahat ne...
Teknoloji 25 Haziran 2021 - 10:33 Yorum: 0

Gölbaşı akıllı kent sistemine geçiyor

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ile bir araya gelerek Gölbaşı Akıllı Kent Protokolü'ne imza attı.

Gölbaşı akıllı kent sistemine geçiyor

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ile bir araya gelerek Gölbaşı Akıllı Kent Protokolü'ne imza attı.

Akıllı kent olma yolunda adımlarını hızlandıran, doğaya ve çevreye duyarlı projeleri bir bir hayata geçiren Gölbaşı Belediyesi'nde Başkan Ramazan Şimşek, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ile bir araya geldi. Gölbaşı'nda hayata geçecek olan akıllı sistemlerle ilgili protokole imza attıktan sonra proje hakkında detayları paylaşan Başkan Şimşek, "Protokol kapsamında sokak ve parklardaki aydınlatmalar insana duyarlı olacak. Park ve bahçe sulama sistemleri ise nem oranına göre hareket edecek. Akıllı sulama sayesinde suyumuza sahip çıkarak gereksiz su tüketiminin önüne geçmiş olacağız. Sulama sistemleri otomatik olarak devreye girecek ve bitkilerimiz ihtiyacı kadar su ile bu sayede buluşacak" dedi.

"İlçemizdeki trafik de çok daha güvenli ve akıllı olacak"

Başkan Şimşek, "Wi-fi alanı, hasta takibi, acil durum butonu, şehir bilgilendirme ekranları, akıllı denetim, akıllı ulaşım ve akıllı kavşak sistemleri de ilerleyen zamanlarda siz değerli hemşerilerim ile buluşacak. Bu sistem ile ilçemizdeki trafik de çok daha güvenli ve akıllı olacak. Aynı zamanda hasta takip sistemimiz de vatandaşlarımızın sağlık durumlarını an be an takip edebilmeleri açısından büyük önem taşıyor. Bu projemiz sayesinde bu hizmeti de yine hemşerilerim ile buluşturmuş olacağız. Acil durum butonumuz sayesinde ise hızlıca aksiyon almış hastalara anında ulaşmış olacağız" şeklinde konuştu.

"Büyük önem taşıyan bir ilçe"

Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ise projenin hem Gölbaşı hem de Ankara için büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Gölbaşı, tarihi, dokusu, doğası ve demografik yapısı gereği büyük önem taşıyan bir ilçe. Hayata geçecek olan akıllı kent sistemimiz ile bu değerine değer katacak" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber