Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Mart 2017 - 11:33 Yorum: 0

Gölbaşı’nda kadınlara stres yönetimi eğitimi

Gölbaşı Belediyesi ile Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde, kadınlara yönelik Stres Yönetimi ve Aile Hekimliği Farkındalığı eğitimi...

Gölbaşı’nda kadınlara stres yönetimi eğitimi

Gölbaşı Belediyesi ile Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde, kadınlara yönelik Stres Yönetimi ve Aile Hekimliği Farkındalığı eğitimi düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitime konuşmacı olarak katılan Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü Psikoloğu Özlem Aydın, stresle başa çıkma, Aile Hekimliği Uygulama Şubesi Tıbbi Teknoloğu Emel Varlık ise aile hekimliği farkındalığı konularında Gölbaşılı kadınlara bilgi verdi.

Psikolog Aydın, strese neden olan faktörlere değinerek, stresin etkileri ve stresle baş etme yöntemleri hakkında kadınlara bilgiler aktardı. Mükemmelliyetçilik, ya hep ya hiç, kişiselleştirme, aşırı genelleme gibi stres yaratan düşünce biçimleri olduğunu anlatan Aydın, stres durumlarında kişilerin kalp çarpıntısı, nefeste daralma, çenenin kasılması, aşırı tedirginlik gibi hisler yaşandığını kaydetti.

Tıbbi Teknolog Varlık ise aile hekimliğinin amacını ve temel hedeflerini anlattı. Kişilerin, aile hekimini bölge sınırlaması olmaksızın serbestçe seçebildiğini aktaran Varlık, şunları kaydetti:

"Bağlı bulunduğunuz aile hekimi Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü resmi web sitesinden TC kimlik numarası ile öğrenilebilir. Zorunlu haller dışında aile hekimi üç aydan önce değiştirilemez. Aile hekimi değişikliği, kişilerin yazılı talebi üzerine hizmet almak istediği aile hekimince veya ilgili Toplum Sağlığı Merkezi'nce yapılır."

Soru cevap bölümünün ardından eğitim sona erdi.

Gölbaşı’nda kadınlara stres yönetimi eğitimi

Gölbaşı’nda kadınlara stres yönetimi eğitimi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber