Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 16 Ağustos 2016 - 17:03 Yorum: 0

Gölcüklü esnaf, 17 Ağustos deprem şehitlerine 10 Kuran-i Kerim hatmi hediye etti

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yıllardır düzenli olarak oruç tutmasıyla tanınan esnaf Osman Ay, 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenler e okuduğu 10...

Gölcüklü esnaf, 17 Ağustos deprem şehitlerine 10 Kuran-i Kerim hatmi hediye etti

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yıllardır düzenli olarak oruç tutmasıyla tanınan esnaf Osman Ay, 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenler e okuduğu 10 adet Kuran-i Kerim hatmini hediye etti.

17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan Büyük Marmara depreminin 17.yıl dönümünde, Gölcük'te yıllardır düzenli olarak oruç tutmasıyla tanınan esnaf Osman Ay, depremde hayatını kaybedenler için okumuş olduğu 10 Kuran-i Kerim hatmini hediye etti. 17 Ağustos 1999 tarihinde merkez üssü Gölcük'te meydana gelen 7.4 şiddetinde ki depremde ailesinden 5 kişiyi kaybettiğini söyleyen esnaf Osman Ay, "17 ağustos depreminde bizde aile olarak 5 kişi kaybettik. Ablam Meryem, eniştem Hayri, kızları Merve, Betül ve Zehra Doğru'yu depremde kaybettik. Rabbim bir daha böyle acı felaketler kimselere yaşatmasın. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu acıyı yaşayanlar bunları daha yakinen biliyor. Ben de 17 Ağustos'ta kaybettiğimiz tüm kardeşlerimiz, ablam, eniştem ve yeğenlerim için 10 kuran-i Kerim hatmini hediye ediyorum" dedi.

Ne zaman olursa olsun 17 yıl önce yaşananla unutmayacaklarını belirten Ay, "Deprem şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. 17 ağustos en acı gece olarak benliğimizden hiç çıkmayacak hiçbir zamanda silinmeyecek. Unutamayız, unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehitlerimize vereceğimiz en güzel hediye, dualar okumak, salavatlar getirmek ve hatimler indirmektir. Rabbim şimdiden kabul etsin" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber