Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Mayıs 2017 - 08:58 Yorum: 0

Göl’de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Göl İlk ve Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açtı.

Göl’de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Göl İlk ve Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açtı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Göl Ortaokulu öğrencilerinden Şirin Özdemir yaptığı konuşmada önemli bir konuya parmak bastı. Özdemir bilimsel başarıların hep özel üst düzey okullardan beklendiğini, kendilerinin ilçenin uzak okullarından biri olmalarına rağmen büyük başarılara imza attığını belirtti. Öğretmenleri sayesinde yaptıkları çalışmalarla önyargıları kırdıklarına dikkat çeken ve destek isteyen Şirin Özdemir, sınırlı imkanlara rağmen hayallerini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Okul Müdürü Savaş Avcı, öğrencilerin öğretmenlerden çok şey beklediklerine dikkat çekerek, fuarın bu yıl dördüncüsünü düzenlediklerini, dünyaya öğrencilerin ayak uydurabilmesi için yeni yöntem ve teknikler uyguladıklarını söyledi. İki yıldır okullarında yeni bir metodu uygulamaya koyduklarını ifade eden Avcı, uygulanan STEM metodu ile öğrencilerin farklı alanlardaki bilgilerini birleştirerek kendi ürünleri ortaya koyabildiklerini kaydetti. "Geleceğin Mühendisleri Yarışıyor" isimli yarışmada Türkiye üçüncüsü olduklarını ifade eden Savaş Avcı, "Çalışınca oluyor" ifadesini kullandı.

Fuarın açılışı İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan tarafından gerçekleştirildi. Fuarda öğrencilerin projelerinden çivi ile toprağın demir ihtiyacının karşılanması, teleskop ve radyasyon projeleri gezenlerin dikkatini çekti. Etkinlik sonrası katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

Fuarın açılışına ayrıca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İsmail Uzun, İsmet Güner, okul müdürleri, öğretmenler, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.

Göl’de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı

Göl’de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber