Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Eylül 2016 - 12:38 Yorum: 0

Gölpazarı heykellerine kavuştu

Bilecik'in Gölpazarı ilçesi 2'nci Heykel Sempozyumu, Köyünü Yaşat Projesi kapsamında Gölpazarı Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi...

Gölpazarı heykellerine kavuştu

Bilecik'in Gölpazarı ilçesi 2'nci Heykel Sempozyumu, Köyünü Yaşat Projesi kapsamında Gölpazarı Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü ortaklığında gerçekleşti.

Sempozyum kapsamında ilçenin meydanlarının güzelleştirilmesi için birçok heykel yapıldı. Yapılan heykeller ilçeye yerleştirilerek ilçe halkının beğenisine sunulurken, projenin devam ettiği Tongurlar Köyü'nde yer alan işlevsel sanat yaklaşımının bir yansıması olarak köy çeşmeleri yapıldı. Kırsal alanların ve özellikle köylerin sorunlarını ve yeniden etkin kullanımını ele alan Köyünü Yaşat Projesi kapsamında yürütülen Heykel Sempozyumu; sanatın köylü ve ilçe halkı ile buluşması, mekânsal kalitenin arttırılması amacıyla yapılan birçok faaliyetten birini oldu. Heykel Sempozyumu bu amaçla Gölpazarı İlçesi Işıklar Yapı Ürünleri, AKG Gaz beton, Kastamonu Entegre, Kuzey Mermer ve Vitra'nın da katkıları ile alanında isim sahibi birçok sanatçıya ev sahipliği yaparak, sanatçılar ilçe ve köy halkını buluşturdu.

Gölpazarı heykellerine kavuştu

Gölpazarı heykellerine kavuştu

Gölpazarı heykellerine kavuştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber