Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Eylül 2016 - 12:53 Yorum: 0

Gölyazı’nın tarihi gün yüzüne çıkıyor

Nilüfer Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Gölyazı'da devam eden arkeolojik...

Gölyazı’nın tarihi gün yüzüne çıkıyor

Nilüfer Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Gölyazı'da devam eden arkeolojik kazılarda, 2500 yıl öncesine hayat, ticaret ve dini inançlara ait önemli bulgular elde edildi.

Nilüfer Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü arasında 2015 yılında imzalanan protokol çerçevesinde geçtiğimiz aylarda başlayan kazılar devam ediyor.

İlk etapta antik kente ismini veren Apollon Tapınağı'nın bulunduğu Kız Ada üzerindeki bitki temizliği ile başlayan çalışmaların ikinci ayağı nekropolde (mezarlık) sürüyor. Yaklaşık iki aydır devam eden nekropol kazılarında, Gölyazı'da günümüzden 2500 yıl öncesine ait günlük hayat, üretim, ticaret ve dini inançlara ait önemli bulgular elde edildi.

Asırlardır toprak altında yatan tarihin gün yüzüne çıkarılarak Gölyazı'nın kültür turizmine kazandırılması hedefleniyor. Devam eden kazıları Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güneş Özkılınç yerinde inceleyerek bilgi aldı. Bukle Erman, Nilüfer Belediyesi'nin üstlendiği çalışmaların, antik dönem Bursa- Bitinya coğrafyasına dair bilinmeyenleri de gün yüzüne çıkarma imkanı sağlaması açısından heyecan verici olduğunu belirtti.

Nilüfer Belediyesi bu çalışmanın ilk ürünü olan yayını önümüzdeki ay Bursalılar ve bilim çevreleriyle paylaşacak. Yayınlanacak ikinci çalışma ile eş zamanlı olarak yine bu proje kapsamında yüzey araştırmalarında kayıt altına alınan taş eserler bir araya getirilerek Gölyazı'da arkeopark oluşturulacak.

Gölyazı’nın tarihi gün yüzüne çıkıyor

Gölyazı’nın tarihi gün yüzüne çıkıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber