Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 03 Nisan 2015 - 17:58 Yorum: 0

"Gömeç Sokakları" Kayahan için ağlıyor

Ünlü sanatçının vefatına, uzun yıllar yaşadığı ve bir şarkısına adını verdiği Gömeç ilçesinde bulunan İntaland Sevgi Köyü'ndeki tanıdıkları ve eski komşuları da üzüldü- Eski Gömeç Belediye Başkanı Babayiğit: "Gömeç halkı olarak Kayahan'ı çok sevdik"- Eski

'Gömeç Sokakları' Kayahan için ağlıyor

BALIKESİR (AA) - İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 66 yaşında vefat eden ünlü sanatçı Kayahan Açar'ın uzun yıllar yaşadığı, pek çok bestesine ilham kaynağı olan ve bir şarkısına da adını verdiği Balıkesir'in Gömeç ilçesindeki İntaland Sevgi Köyü sakinleri büyük üzüntü yaşadı.

Sanatçının vefatı, cadde ve sokakları şarkılarının isimlerinden oluşan İntaland'daki eski komşuları arasında da üzüntüye neden oldu.

Kayahan'ın, uzun yıllar yaşadığı, eşi İpek Tüter Açar ile evlendiği, pek çok eserini yazıp besteleyerek Türk müziğine kazandırdığı "Gönül Köşkü"nün de bulunduğu İntaland'ın sakinleri, eski komşularını kaybetmenin hüznüyle güne başladı.

"Gömeç (Gönül Harap Ben Harap)" adlı şarkısını armağan ettiği ilçede, Kayahan'dan geriye, Edremit Körfezi'ne hakim bir tepede kurulu İntaland'ın girişindeki levhada yazan "Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz" sözü kaldı.

Kayahan'ın Gömeç'te yaşadığı dönemin belediye başkanı ve yakın dostlarından Orhan Babayiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, onunla çok güzel anıları bulunduğunu söyledi.

Ünlü sanatçının Gömeç'e yerleşmesinin hikayesini aktaran Babayiğit, şöyle konuştu:

"Bir gün arkadaşlarıyla bir tekneyle Bodrum'a giderken hava muhalefeti nedeniyle buraya sığınmışlar. Buranın doğasını beğenerek yerleşme kararı almış. Sevgi Köyü'ndeki evinin proje çizimlerini bir mimar hassasiyetiyle kendisi yaptı. Buraya yerleştikten sonra çıktığı her televizyon programında Gömeç adını söyleyeceğini bana ifade etmişti ve öyle de yaptı. O dönem ilgili bakanlıktan bir temizlik aracını da ilçemize hediye olarak almıştı. Bir televizyon programında kendisine hediye edilen binek aracı da belediyemize hediye etmişti. Yakın ilişkilerimiz oldu. Gömeç halkı olarak Kayahan'ı çok sevdik. Gömeç, Kayahan'la çok şey kazandı. Kayahan'ın 1999 yılında eşi İpek Tüter Açar ile nikahlarını da ben kıymıştım. Kayahan, Gömeç'i o kadar çok sevdi ki 'Gömeç Sokakları' adında bir şarkı da yazdı. Onu kaybettik. Allah rahmet eylesin. Çok üzgünüz."

Sanatçının eski komşusu Melek Arseven ise İntaland'daki evini 20 yıl önce Kayahan sayesinde aldığını anlattı.

Onun şarkılarının isimlerini, cadde ve sokaklardan öğrendiğini dile getiren Arseven, "Onu her zaman şarkılarıyla saygıyla anacağız. Çok üzgünüm" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber