Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 20 Ağustos 2017 - 12:28 Yorum: 0

Gömeçli üreticiye uluslararası sirke ödülü

Balıkesir'in Gömeç ilçesinde, 7 yıldan bu yana ürettiği zeytinyağı ile dünyanın çeşitli ülkelerinden 30'un üzerinde ödül alan Mehmet Özgü Manisalı,...

Gömeçli üreticiye uluslararası sirke ödülü

Balıkesir'in Gömeç ilçesinde, 7 yıldan bu yana ürettiği zeytinyağı ile dünyanın çeşitli ülkelerinden 30'un üzerinde ödül alan Mehmet Özgü Manisalı, 2 yıl önce başladığı geleneksel sirke üretiminde de başarılı olurken, sirkede de 4 ödülün sahibi oldu.

Manisalı, Yunanistan'ın Atina kentinde Olympawards'ın düzenlediği lezzet yarışmasında, elma ve vişne sirkeleri ile altın madalya alırken, incir sirkesi ile gümüş ve dağ çileği sirkesi ile de bronz madalyanın sahibi oldu.

Anneannelerinin ve babaannelerinin geleneksel sirkesini yaptıklarını anlatan 35 yaşındaki Mehmet Özgü Manisalı, şu anda 10 olan sirke çeşidini artırmayı planladıklarını söyledi. Sirkeyi Almanya'ya ihraç etmeye başladıklarını anlatan Manisalı, hazırlanan sirkelerin en az 6 ay süreyle meşe fıçılarda bekletildiğini dile getirdi. Zeytinyağından sonra sirkede de iddialı olduklarını vurgulayan Mehmet Özgü Manisalı, "2010 yılından beri yaptığımız zeytinyağı üretiminden sonra, sirke üretimine başladık. Burada, Türk lezzetlerini dünyaya tanıtmak için sirke üretiyoruz. Bölgemizde bulunan meyvelerin sirkelerini üretip bunları meşe fıçılarda en az 6 ay bekleterek daha güzel tat ve lezzet oluşmasını sağlıyoruz. Türk sirkesini, geleneksel sirkemizi dünyadaki yarışmalara gönderdik. Bu yarışmada 4 sirkemizle ödül aldık. Bunlar, incir sirkesi, üzüm sirkesi, elma sirkesi, dağ çileği sirkesidir. Yaptığımız sirkeler, eskiden anneannelerimizin ve babaannelerimizin yaptığı geleneksel ev sirkeleridir. Şu anda yaklaşık 10 çeşit sirkemiz var. Muşmula, alıç, kızılcık, elma, üzüm, çilek, gül sirkelerimizi üretiyoruz. Şu anda, birçok çeşit meyveden daha sirke yapmak istiyoruz. İnşallah, önümüzdeki yıllarda geleneksel Türk sirkesini dünyaya daha iyi tanıtacağız. Balıkesir'in Gömeç ilçesinin zeytin ve zeytinyağını dünyaya tanıttıktan sonra, önümüzdeki yıllarda da sirkesinin ne kadar kaliteli olduğunu ve tadı ve lezzetini müthiş olduğunu göstermeye çalışacağız" dedi.

Gömeçli üreticiye uluslararası sirke ödülü

Gömeçli üreticiye uluslararası sirke ödülü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber