Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Temmuz 2014 - 15:23 Yorum: 0

Gönen Kaplıcaları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yakar:

''Gönen ülkenin önemli termal turizm merkezlerinden biri olacak''

Gönen Kaplıcaları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yakar:

BALIKESİR (AA) - Gönen Kaplıcaları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yakar, 5 yıl içerisinde ilçeye yapılacak olan termal yatırımlarıyla Gönen’in ülkenin önemli termal turizm merkezlerinden biri olacağının altını çizdi.

Ülkenin termal su kaynakları açısından zengin kaynaklara sahip olmasına rağmen bunun yeteri kadar değerlendirilemediğini dile getiren Yakar, bu kapsamda tabakhanelerin bulunduğu 500 dönümlük alana 5 adet 5 yıldızlı otel yapılmasıyla ilgili çalışma başlattıklarını kaydetti.

Yaklaşık olarak 500 milyon dolara mal olması beklenen bu projenin 2019 yılı sonuna kadar bitirilmesinin ön görüldüğünü dile getiren Yakar, ''Projeye ilgi çok. Bu konudaki alternatifleri değerlendiriyoruz. Alternatiflerimiz arasında otellerin özel sektör yada TOKİ tarafından yapılması da bulunmaktadır.'' diye konuştu.

Yakar, proje kapsamında ilk belirlemelere göre yaklaşık 100 milyon TL tutarındaki alanın kamulaştırılmasının söz konusu olduğunu, projelerin hizmete girmesiyle birlikte ilçedeki yatak sayısının 4 binleri bulacağını da sözlerine ekledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber