Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Ekim 2016 - 10:08 Yorum: 0

Gönen’de hedef ekolojik turizm

Ekşidere jeotermal sahasının ihalesini kazanan Gönen Belediyesi, ilçede butik otel yatırımına başlıyor.

Gönen’de hedef ekolojik turizm

Ekşidere jeotermal sahasının ihalesini kazanan Gönen Belediyesi, ilçede butik otel yatırımına başlıyor. Gönen Belediyesi, termal su ve butik otellerle ekolojik turizme adım atarken, özel sektörü ise projelerden uzak tutacak.

Ekşidere Jeotermal Sahasının ihalesini 30 yıllığına alan Gönen Belediyesi, butik otel ile Dağ Ilıcasının kapılarını doğa severlere açmaya hazırlanıyor. Dağ Ilıcasına butik otel projesi başlattıklarını açıklayan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "Kaplıcasıyla özdeşleşen Gönen'i, Dağ Ilıcasına yapacağımız yatırımlarla sağlık turizminin yanında ekoloji turizmiyle de ülkemize tanıtacağız" dedi.

20 bin dönüm alan üzerindeki jeotermal saha ihalesini Gönen Belediyesi olarak kazandıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "Dağ Ilıcasını özel sektöre açmayacağız. Gönen Belediyesi olarak, İller bankasından kredi kullanıp, kendimiz yatırım yapacağız. Ekşidere Dağ Ilıcasında, termal turizmin yanı sıra doğa turizmini de ön plana çıkartmayı düşünüyoruz. Doğaya uygun, Gönen Belediyesi olarak otantik butik otel yapacağız. Butik otel proje çalışmasını başlattık" dedi.

Mineral bakımından dünyanın en kaliteli kaplıca suyuna sahip Gönen'in, Kaplıcasından sonra doğa turizmiyle de adından söz ettiren bir yer olacağına işaret eden Başkan Yakar, "20 bin dönüm alandaki doğal güzelliklerimizi, ilçemize katmadeğer olarak kazandırmayı düşünüyoruz. Şehrin kalabalığından, gürültüsünden kaçmak isteyen misafirlerimize doğayla iç içe evindeki konfor ve huzuru sunacağız" dedi.

Gönen’de hedef ekolojik turizm

Gönen’de hedef ekolojik turizm

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber