Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Haziran 2016 - 09:18 Yorum: 0

Gönül Erenleri Çizgi Karakter Kitapçığı Çıktı

Belediye tarafından hazırlanan gönül erenlerinin yaşamlarının çizgi karakterlerle anlatıldığı kitapçık çıktı.

Gönül Erenleri Çizgi Karakter Kitapçığı Çıktı

Belediye tarafından hazırlanan gönül erenlerinin yaşamlarının çizgi karakterlerle anlatıldığı kitapçık çıktı.

Eğitime verilen destek kapsamında Ahi Evran, Aşık Paşa, Neşet Ertaş, gibi gönül erenleri kitapçıkta anlatılıyor.

Öğrenci ve çocukların yaşadığı şehrin kahramanlarını tanımaları amacı ile hazırlanan kitapçık "küçük gezgin Kırşehir'de" adıyla 4 kitapçıktan oluşuyor.

Bahattin Atak tarafından projelendirilen ve çizgi roman haline çevrilen kitap setinin çok faydalı olacağını düşündüğünü ifade eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, çocukların yaşadığı şehri ve şehrin gönül erenlerini daha yakından tanıma fırsatı bulacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Bahçeci, "Kırşehir Belediyesi tarafından, öğrencilerin yaşadığı kenti daha yakından tanımaları amacıyla bastırılan ve Bahattin Atak'ın yazdığı "Küçük Gezgin Kırşehir'de" adlı kitap, ilin tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyor. Kitapta küçük bir gezginin babasıyla birlikte Kırşehir'i ziyaret etmesi ve tarihi yerleri gezip, orada yaşadıkları anlatılıyor. Bol resimli olan kitapçık çocukların olduğu kadar büyüklerin de ilgisini çekti."dedi.

Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen Kitap Fuarında, fuarı ziyarete gelen çocuklara kitapçıktan hediye edildiğinden de bahseden Belediye Başkanı, "Bizler bugüne kadar tarihe ismin altın harflerle yazdırmış önemli şahsiyetleri gelecek nesillere aktarmak ve buluşturmak adına bugüne kadar pek çok önemli çalışmaya imza attık. Geçmişini bilmeyen bir millet geleceğini de bilemez. Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan Kırşehir'imiz, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri ile dünyanın sayılı kentlerinden biridir. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak, kentimizin tarihi ve kültürel zenginliklerine sahip çıkarak, bu değerleri farklı şekillerde sizlerle buluşturmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında "Kırşehir'de İz Bırakanlar" adlı çalışmayı sizler için hazırladık. Bu 4'lü seti okuduğunuzda Kırşehir'in zenginliklerinin farkına varacaksınız."diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber