Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 11 Mart 2015 - 11:48 Yorum: 0

Gönül "müebbet" dinlemiyor

Batman'da yaşayan Mukaddes Özdemir, 15 yıl önce düğününe bir hafta kala tutuklanan ve ardından ömür boyu hapse mahkum edilen nişanlısının yolunu gözlüyor

Gönül 'müebbet' dinlemiyor

BATMAN (AA) - MUHYEDDİN BEYCA - Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yaşayan Mukaddes Özdemir, 15 yıl önce düğününe bir hafta kala tutuklanan ve ömür boyu hapse mahkum edilen nişanlısı Mehmet Selim Özdemir'in yolunu gözlüyor.

Hasankeyf'te 2000 yılında evlenme hazırlığı yaptığı nişanlısı Mehmet Selim Özdemir'in önce tutuklanması ardından yargılandığı mahkemece ömür boyu hapse mahkum edilmesi Mukaddes Özdemir'in (32) aşkını engelleyemedi.

Özdemir AA muhabirine, düğününe bir hafta kala nişanlısının işlemediği bir suçtan dolayı tutuklandığını ardından 8 yıl süren yargılama sonucunda müebbet hapis cezasına çarptırıldığını savundu.

- "Ayrılma teklifini kabul etmedim"

Yaşadıkları nedeniyle büyük sıkıntı çektiklerini dile getiren Özdemir, "Nişanlım bana ayrılma teklifinde bulundu. Ancak ayrılma teklifini kabul etmedim. Ömür boyu da sürse beklemeye devam edeceğim. Masum olduğunu bilmeseydim bir gün bile beklemezdim. Beklediğim için de pişman değilim" ifadelerini kullandı.

- Görüşmek için resmi nikah kıymış

 Mehmet Selim Özdemir'i ziyaret için Erzurum'a gittiğini dile getiren Özdemir, cezaevinde görüşmek için resmi nikah kıydıklarını anlattı.

Özdemir, şunları kaydetti:

"Nişanlım 4 yıl Erzurum’da kaldı. Kendisinin isteği dışında Erzurum’a sevk edilmişti. Bazen hava ve yol şartlarından dolayı aylarca görüşe gidemiyorduk. Ayda bir gittiğimiz görüşlerde de uzun ve zahmetli bir yolculuk sonunda sadece 40 dakika süren görüşmeye izin verilirdi. Zor günler geçirdik. Çok şükür işte bir haftadır tekrar Diyarbakır’a geldi. "

Hizbullah davasından hükümlü bulunan nişanlısının adil bir şekilde yeniden yargılanmasını talep eden Özdemir, bunun için o tarihte Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdiğini bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber