Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Mart 2015 - 12:38 Yorum: 0

Gönüllü üniversite öğrencilerinin köy okullarına "sihirli" dokunuşu

İstanbul Haliç Üniversitesi Gönüllülük Kulübü öğrencileri, hafta sonlarında gittikleri köy okullarını adeta sihirli dokunuşlarıyla yeniliyor

Gönüllü üniversite öğrencilerinin köy okullarına 'sihirli' dokunuşu

SAMSUN (AA) - İstanbul Haliç Üniversitesi Gönüllülük Kulübü öğrencileri, yaşıtlarına örnek olabilecek bir davranış sergileyerek, hafta sonlarında gittikleri köy okullarını adeta sihirli dokunuşlarıyla yeniliyor.

Gönüllü öğrenciler, Gaziantep, Adana, Karabük'te 4 okulu yeniledikten sonra Samsun'da da Asarcık ilçesindeki Acısu Şehit Muharrem Konu Ortaokulu'nu yeniledi.

Acısu Şehit Muharrem Konu Ortaokulu'nda okulu boyayan gönüllü öğrenciler, okulda, yeni baştan kütüphane, teknoloji ve ana sınıfı oluşturdu.

Haliç Üniversitesi Gönüllülük Başkanı Esra Demir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kulüp olarak 2 yıldır bu tarz faaliyetleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin çeşitli illerinde engelliler, yaşlılar ve çocuklara yönelik faaliyetler yürüttüklerini belirten Demir, "Daha önce 5 okulda bu tarz faaliyetler gerçekleştirdik. Sosyal aktivite sınıfı, kütüphane, bilgisayar sınıfı gibi çalışmalarımız oldu. Bu okulumuza da bir ana sınıfı düzenlemesi, bir kütüphane, bir de bilişim teknolojileri sınıfı oluşturup çocuklarımıza hediye ettik. Bilişim teknolojileri sınıfının 15 bilgisayar, projeksiyon cihazı, sandalyesi, masasıyla her şeyini getirdik. Kütüphanemize kitaplar, kitaplıklar getirdik. Oraya da projeksiyon cihazı yerleştiriyoruz. Ana sınıfının da halısından boyasına, oyuncağına kadar her şeyini getirdik. Bu projelerimiz bundan sonra da 2 okulumuzda devam edecek" dedi.

Gönüllü öğrencilerden Metehan Küçük ise ekonomik durumu iyi olmayan köylerin okullarını belirleyip, onları yenilediklerini ifade ederek, "Hedefimiz, çocuklara güzel bir sınıf bırakıp, onları eğlendirip, onlara güzel anılar bırakarak vedalaşmak" diye konuştu.

 İstanbul Haliç Üniversitesi Gönüllük Kulübü'nün 35 üyesi, Acısu Şehit Muharrem Konu Ortaokulu'nda 2 gün boyunca gece gündüz çalışarak okulu yeniledikten sonra eğitime hazır hale getirdi. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber