Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Mart 2017 - 10:48 Yorum: 0

Gördes’te doğalgaz hattı çalışmaları başladı

Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ve Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Gördes'in gerekli abone oranına ulaşmasının ardından hak kazandığı...

Gördes’te doğalgaz hattı çalışmaları başladı

Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ve Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Gördes'in gerekli abone oranına ulaşmasının ardından hak kazandığı doğalgaz hattının yapımı için kurulan şantiteyi ziyaret ederek güzergah açma çalışmalarını yerinde inceledi.

Gördes Doğalgaz İletim Hattı ihalesinin gerçekleştirilmesi ve yer tesliminin yapılması sonrasında hızlanan çalışmaları inceleyen Kaymakam Bilgin ve Belediye Başkanı Akyol'a BOTAŞ yetkilileri ve yüklenici ACD İnşaat firması temsilcileri şantiye kurulumu ve güzergah açma çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yetkililer, İstanbul-İzmir Doğalgaz hattından ayrılarak toplam 50.450 metrelik bir hat ile doğalgazı Gördes'e iletecek güzergahta yapılacak çalışmaların iş planı, aplikasyon ve şantiye kurulumunu tamamladıklarını ve güzergah açma çalışmalarına geçen hafta başladıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Şu an güzergah açma işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Hattımızda kullanılan çelik borular 10 inç, yani yaklaşık 25 santimetre çapında, ve yaklaşık 50 bin 450 metre uzunluğunda. hattımız Akhisar'ın Tütenli Mahallesinden başlayarak Gördes'te son buluyor. Projenin 2017 yılı Aralık ayında tamamlanması planlanmakta. İnşallah kaza bela olmadan bitireceğiz."

Gördes'in hayali olan doğalgaz hattının kurumlar arası dayanışma ve vatandaşların yoğun ilgisiyle başarıldığını ifade eden Kaymakam Bilgin, "BOTAŞ ve yüklenici firma yetkililerden yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldık. Memnuniyetle görüyoruz ki bir hafta içerisinde yaklaşık 5 kilometrelik alanda güzergah açımı tamamlanmış bulunmaktadır. Yine hem BOTAŞ, hem de firma yetkililerinden aldığımız bilgilere göre inşallah bu yıl sonu itibariyle Gördes'e iletim hattı ulaşmış olacak. Çalışmalardan dolayı yetkililerimize kolaylıklar ve başarılar diliyoruz" dedi.

Kaymakam Bilgin önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi planlanan temel atma töreni ile birlikte iletim hattında kazı ve boru döşeme çalışmalarının başlatılacağını da sözlerine ekledi.

Gördes’te doğalgaz hattı çalışmaları başladı

Gördes’te doğalgaz hattı çalışmaları başladı

Gördes’te doğalgaz hattı çalışmaları başladı

Gördes’te doğalgaz hattı çalışmaları başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber