Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Temmuz 2014 - 13:28 Yorum: 0

Görele'de İsrail protesto edildi.

GİRESUN (AA) - Görele’de belediye ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılar protesto edildi.Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalık...

Görele'de İsrail protesto edildi.

GİRESUN (AA) - Görele’de belediye ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılar protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalık grup, ''Görele’den Gazze’ye direnişe bir selam, katil İsrail Filistin’den defol, bebek katili İsrail’ diye slogan atarak basın açıklaması yaptılar.

Grup adına açıklama yapan Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, susmayacaklarını belirtti.

Yaşanan katliama sessiz kalınmaması gerektiğini belirten Erener, ''Derdimiz insanlık, derdimiz Müslümanlık. Televizyonlar ve sanal alemlerden görmekteyiz ki, masum insanlarımız, kumsalda oynayan bebeklerimiz şehit edilmiş. Allah kahrı perişan etsin bunları. Artık bilinçli olmanın zamanı geldi. Bu hem insanlık, hem de Müslümanlık davası. Biz sustukça, direnmedikçe emin olun ki sıra bize gelecek. Biz, bilinçli olarak Görele’de tepkimizi ortaya koymak istedik. Katılanlardan Allah razı olsun.  Terörist İsrail devletinin Müslüman kardeşlerimize yapmış oldukları bu ateş ocağımıza düşüyor. Artık sessiz kalmayalım. Bu iş sadece yargılara lanet okumakla olmaz. Biz Müslümanlar olarak bir araya gelebildik mi? Tepkimizi koyabildik mi? Bunları söylemek lazım. İnşallah bu günden sonra tepkimiz artarak devam edecektir. İsrail’in ürünlerini almayalım, sattırmayalım, evimize sokmayalım” dedi.

  Konuşmaların ardından Gazze’de hayatını kaybeden insanlar için dualar okundu. Grup daha sonra Hayrullah Koç Parkına kadar yürüdükten sonra dağıldı.  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber