Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 23 Nisan 2017 - 11:33 Yorum: 0

Görme engelli öğrenciler geleceğe hazırlanıyor

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda görme engelli 10 öğrenci özel eğitimle geleceğe hazırlanıyor.

Görme engelli öğrenciler geleceğe hazırlanıyor

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda görme engelli 10 öğrenci özel eğitimle geleceğe hazırlanıyor.

Reyhanlı'daki Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda görme engelli olarak 10 öğrenci eğitim görüyor. Öğrenciler okul bahçesinde ve içerisinde kendileri için yapılan engelli yolundan sınıflarına girip eğitim alıyorlar. Öğrencilere özel eğitim ve görme engelliler öğretmeni Mehmet Avşar da eşlik ediyor.

Okulda 1'den 4'e kadar sınıf bulunduğunu belirten Avşar, "Öğrencilerimize normal müfredatı uyguluyoruz. Eğitim ve öğretimde herhangi bir aksama olmamaktadır. Engelli öğrencilerimiz için gerekli donanımlarımız mevcut. Velilerine verdiğimiz kitaplarla anne ve babaların derslerinde çocuklarına yardımcı olmalarını sağladık. Öğrencilerimiz özel öğrencilerdir ve oldukça başarılıdır, algıları ve ezberleri çok kuvvetlidir. Reyhanlı'da ilki gerçekleştirdik. İşitme engelliler için de sınıf açacağız. Amacımız farkındalık oluşturmak, eğitim tamamen gönüllük esasına bağlıdır, özel eğitim olmadan çağdaş eğitim kesinlikle olmaz" dedi.

Özel eğitimle geleceğe hazırlanan görme engelli öğrencilerden, okumak ve kendisi gibi görme engellileri eğitmek için öğretmen olmayı hedeflediğini söyleyen Nisanur Berkgöz, ilk önce harfleri öğrendiğini, ancak ilk günlerde biraz zorlandığını söyleyerek, "Çok çalışarak kendimi geliştirdim. Kitap ve tablette rahatlıkla yazmaya başladım. Çok çalışıp öğretmen olmak ve benim gibi olan çocukları eğitmek istiyorum" diye konuştu.

Hedefinde görme engellileri yetiştirmek görme engelli öğretmeni olmak istediğini söyleyen Esragül Gezer ise "Çok çalışıp başarılı olmak ve öğretmen olacağım. Bizim gibi aynı durumda olan arkadaşlarımızı eğitmek onları geleceğe hazırlamak topluma kazandırmak için öğretmen olacağım. Bunun için azimliyim" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber