Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 16 Mart 2015 - 09:43 Yorum: 0

Görme engelli şampiyon yüzücünün hedefi, uluslararası başarı

Sakarya'da iki yıl önce başladığı yüzme branşında Türkiye şampiyonluğuna ulaşan görme engelli sporcu Yusuf Durdurmuş, Avrupa ve Dünya Şampiyonası ile olimpiyatlarda yarışmayı hedefliyor

Görme engelli şampiyon yüzücünün hedefi, uluslararası başarı

SAKARYA (AA) - Sakarya'da iki yıl önce başladığı yüzme dalında Türkiye şampiyonluğuna ulaşan Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Yusuf Durdurmuş, Avrupa ve Dünya şampiyonası ile olimpiyatlarda yarışarak derece elde etmeyi hedefliyor.

Durdurmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzme sporuna kulüp başkanı Aşkın Şentürk'ün teşvikiyle başladığını anlattı.

Yüzme dalında çok ciddi çalışmalar yaparak Türkiye Şampiyonasına katıldıklarını belirten Durdurmuş, "İlk katıldığım yarışmada Türkiye ikincisi oldum. Ardından Adıyaman'daki şampiyonada 9 madalya aldık. 10 ikincilik, 5 üçüncülük, 1 birinciliğim var. Hedefim  Avrupa ve Dünya şampiyonası ile olimpiyatlara gitmek" diye konuştu. 

- "Günde 60 kilometre yol gidiyorum"

Yusuf Durdurmuş, yurt dışında yarışmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayarak, antrenmanlara katılmak için günde 60 kilometre yol kat ettiğini, gece hiç göremediğinden, havuza gündüz saatlerinde geldiğini aktardı. 

Yaptıkları işe inandıklarını vurgulayan Durdurmuş, "Severek yapınca başarı geldi. Allah'ın izniyle Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda yarışmaya adayız. İnşallah çıkarız, nasip. Babam ve amcalarım, bu konuda her zaman yanımdalar. Onlar, sürekli bu sporu yapmam için teşvik ediyorlar. Yapabileceğimi söylüyorlar" ifadesini kullandı. 

Durdurmuş, yüzmenin sağlık açısından çok faydalı olduğunu, insana öz güven kazandırdığını dile getirerek, görme engelli gençlere bu sporu yapmaları tavsiyesinde bulundu.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber