Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 17 Ekim 2017 - 10:43 Yorum: 0

Görme engelliler bowling oynadı

Adana Optimum Alışveriş Merkezi, Dünya Görme Günü ve Beyaz Baston Haftası'na özel turnuva düzenledi.

Görme engelliler bowling oynadı

Adana Optimum Alışveriş Merkezi, Dünya Görme Günü ve Beyaz Baston Haftası'na özel turnuva düzenledi.

Dünya Görme Günü ve Beyaz Baston Haftası etkinlikleri kapsamında alışveriş merkezinde düzenlenen "Görenler-Görmeyenler Bowling Turnuvası" renkli görüntülere sahne oldu. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı turnuvada dereceye giren oyunculara kupa verildi.

15 Ekim Dünya Görme Günü ve Beyaz Baston Haftası nedeniyle Türkiye Körler Vakfı tarafından, Altınokta Körler Derneği ve Adana, Ceyhan, Seyhan, Reşatbey, Yenibaraj, Koza, Mersin Pozcu, Yenişehir Lions Kulüpleri'nin desteği ile Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nde stant açıldı.

Alışveriş merkezine gelen Adanalılar, Türkiye Körler Vakfı'nın standına ilgi gösterdi.

Türkiye Körler Vakfı Genel Başkanı Erol Aydın'ın da katıldığı etkinlikte standa görevli vakıf üyeleri, ziyaretçilere yaşanılan sorunlar hakkında bilgi vererek, görme engellilerin fırsat verildiği takdirde neler başarabileceklerini anlattı.

Empati kaldırımı

Kurulan empati kaldırımında gözleri bağlanan ve görme engellilerin kullandığı beyaz baston verilen ziyaretçilerin yaşanılan sıkıntıları tecrübe ederek empati kurmalarına olanak sağlandı.

Etkinlikler kapsamında alışveriş merkezine gelen görme engelli vatandaşlar da keyifli bir gün geçirdi. Görme engelli konuklar, "Görenler- Görmeyenler Bowling Turnuvası'nda labutları devirmek için kıyasıya mücadele verdi. Turnuvada 1. olan Bülent Namettepe, 2. olan Süleyman Bozdağ ve 3. olan ise Cengiz Güleğül'e kupa takdim edildi.

Alışveriş merkezi yönetimine teşekkür

Türkiye Körler Vakfı Genel Başkanı Aydın, düzenledikleri etkinlikte amaçlarının görme engellilerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek ve hayatı onlara daha konforlu hale getirmek için neler yapılabileceği konusunda toplumu bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Engelsiz bina tasarımı nedeniyle yönetimine teşekkür eden Erol Aydın, tüm kurum ve kuruluşlardan da aynı hassasiyeti göstermelerini beklediklerini dile getirdi.

Güney Kulüpleri Göz Nurunu Koruma Bilinçlendirme Eylem Komite Başkanı Ln. Nurdan Çalışkan ise görme engellilerin toplumun önemli bir parçası olduğuna dikkat çekti. Çalışkan, görme engelli bireylerin toplumla bütünleşmesi ve sosyalleşmesini sağlamak adına herkese büyük görev düştüğünü belirtti.

Görme engelliler bowling oynadı

Görme engelliler bowling oynadı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber