Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 15 Aralık 2017 - 14:48 Yorum: 0

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan: "Heyelan bölgesindeki vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz"

Bolu Göynük Belediyesi Başkanı Kemal Kazan, Himmetoğlu köyünde meydana gelen heyelanla ilgili olarak, "Biz heyelanın ilk olduğu andan itibaren olayı takip...

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan: 'Heyelan bölgesindeki vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz'

Bolu Göynük Belediyesi Başkanı Kemal Kazan, Himmetoğlu köyünde meydana gelen heyelanla ilgili olarak, "Biz heyelanın ilk olduğu andan itibaren olayı takip ediyoruz. Heyelan bölgesinde mağdur olan vatandaşlarımız misafirhaneye yerleştirildi. Diğer evler için şuanda çok büyük bir risk yok. Konuyla ilgili çalışmalar sürüyor" dedi.

12 Aralık Salı günü Bolu'nun Göynük ilçesi Himmetoğlu köyünde meydana gelen heyelan ile ilgili açıklamada bulunan Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, bölgede mağdur olan vatandaşların misafirhaneye yerleştirildiğini ve konuyu yakından takip ettiklerini söyledi. Heyelanın meydana geliş sebebinin yetkililerce araştırıldığını ve yakın bir zaman içerisinde teknik raporun hazırlanacağını belirten Başkan Kazan, "Maalesef üzücü bir heyelan oldu. Bunun sebebini tam olarak şuanda bilemiyoruz. Şuanda teknik ekiplerimiz, Maden İşleri Genel Müdürlüğümüz, TKY yetkilileri, Çevre Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri ve AFAD ekipleri bu toprak kaymasının sebebini bulmak için çalışma yürütüyor. Bu çalışma sonunda da yakın bir zamanda teknik rapor yayınlanacak" diye konuştu.

Başkan Kazan, "Daha öncesinde benim adıma bir haber çıktı, toprak kaymasının yağmur, sel ve kar sularından kaynaklandığına dair açıklama yapmışım gibi bir haber çıktı. Ama benim böyle bir açıklamam olmadı, böyle bir açıklama asla yok. Yalnız şöyle bir olay var, bu köyün olduğu bölge maden sahası TKY Genel Müdürlüğü'ne ait. Arsa kiraya verilmiş, termik santralin üretim sahasının içerisinde kalan bir kısmı kamulaştırılmış ama kamulaştırılmamış alan olan bir yerde bulunmakta. Bu olayla ilgili yakında ekiplerimiz bir açıklama yapacaktır" şeklinde konuştu.

"Vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz"

Heyelanın olduğu andan itibaren olayın takibinde olduklarını dile getiren Başkan Kemal Kazan, "Öncelikle şunu belirteyim, burası Büyükşehir değil. O yüzden o bölge Göynük Belediyesi'ne bağlı olan bir bölge değil, öncelikle bunun altını çizeyim. Yalnız vatandaşlar bizim vatandaşımız, köylümüz bizim vatandaşımız. Bize bağlı olsun veya olmasın biz heyelanın ilk olduğu andan itibaren olayı takip ediyoruz. Kaymakamımız bölgeye hemen intikal etti. Orada mağdur olan vatandaşlarımız misafirhaneye yerleştirildi. Diğer evler için şuanda çok büyük bir risk yok. Ama bununla ilgili çalışmalar sürüyor, bizde Göynük Belediyesi olarak yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber