Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:50 TCMB: “Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırılmıştır”00:46 Akaryakıt istasyonunda faciadan dönüldü: Kaza yapan otomobil pompa önünde t...00:45 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldı...00:42 Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler00:36 İş yerinde bacağından silahla vuruldu00:28 Kaza ihbarında bulundukları polislere sürpriz yaptılar00:22 Otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı00:21 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri töreni yapıldı00:19 Böyle kaza görülmedi: İnşaat çukuruna devrilen araç kamyonun kasasına girdi00:19 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak kaldırılmaya başlandı00:10 Devler Ligi’nde finalin adı: Real Madrid - Borussia Dortmund23:48 Kuzey Makedonya’nın yeni cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova oldu23:46 Konya’da üç tekerlekli bisiklet otomobille çarpıştı: 1 yaralı23:45 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Küba’nın bağımsızlık mücadelesinin öncüsü Jose Mart...23:44 Kayıp yaşlı kadın 300 metrelik uçurumda ölü bulundu23:39 Adana’da otomobil bisikletli yaşlı adama çarpıp kaçtı: 1 ölü23:38 Uğurcan Çakır: "İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz...23:37 Sobadan çıkan yangın iki evi küle çevirdi23:34 Tolunay Kafkas: “Trabzonspor haklı bir galibiyet aldı”23:29 Abdullah Avcı: “Kupayı 10. kez müzemize götürmek istiyoruz”
Yerel 22 Ekim 2014 - 19:28 Yorum: 0

Göynük'te 3 yılığına keklik ve sülün avı yasaklanacak

Göynük Kaymakamı Nuri Çetin, ilçedeki keklik ve sülün popülasyonunun artması için bölgeyi 3 yıllığına avlanmaya kapatacaklarını bildirdi

Göynük'te 3 yılığına keklik ve sülün avı yasaklanacak

BOLU (AA) - Göynük Kaymakamı Nuri Çetin, ilçedeki keklik ve sülün popülasyonunun artması için bölgeyi 3 yıllığına avlanmaya kapatacaklarını bildirdi.

Çetin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Göynük’te daha önceleri çeşitli tür hayvanların doğaya bırakıldığını hatırlatarak, kaçak ve bilinçsiz avcılık nedeniyle bu hayvanların çoğalmadığını belirtti.

Doğaya, 2013 yılında bin adet keklik ile 500 adet de sülün saldıklarını dile getiren Çetin, "Bu uygulamaya bu yılda devam edeceğiz. Bizim bölgemiz Keklik ve Sülün’ün bol olduğu bir bölgedir. Bu tür canlılar eskiden sürüler halinde kümeslere geliyormuş.  Bu sene bazı kapalı alanlara saldık ve yine köylere gelmeye başladılar.  Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de bu konuda bizleri destekleri var. Bu yıl 4-5 bin keklik ve sülün alıp yeniden doğaya salacağız" diye konuştu.

Bu tür canlıların üretim ve beslenme alışkanlıkları nedeniyle insanlardan kaçmadığına dikkat çeken Çetin, "Yaklaşık 3 yıl boyunca avcılığa kapatarak popülasyonun artmasını sağlayacağız. Bu tür canlılar insanlardan kaçmadığı için çok kolay avlanıyor. Bir de kekliklerde üreme fazla 1 yıl sabredilirse üremeleri artacak. Avlanma olduğu şeklinde cezai işlemler uygulanacakken bazı alanlar açık tutularak avlanma serbest kalacak" ifadesini kullandı.

Çetin, av yasağının  önümüzdeki seneden itibaren başlayacağını duyurarak, "Avlanma alanları belli bir süre avcılara kapatılacak. Bizim avcılarımız da bunu istiyor. ‘Kaymakam bey siz bunu yapın, biz 1-2 yıl bekleyelim daha sonra avlanma alanları açıldığında biz öyle avlanalım’ diyorlar. Bizim avcıların bu yüzden sıkıntısı değil talepleri var" dedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber