Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:25 Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlar...08:15 Savcı Özbek’ten lise öğrencilerine başarı tavsiyeleri08:12 Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-32” operasyonlarında elebaşılığını...08:10 Yurtlar arası futbol turnuvası Denizli’de başlıyım07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı
Sağlık 06 Aralık 2012 - 19:10 Yorum: 0

Gözde Kışla Hastanesi'nde Doktor Skandalı

Malatya’da faaliyet gösteren Gözde Kışla Hastanesi bu kezde doktor skandalı ile gündeme geldi.

Gözde Kışla Hastanesi'nde Doktor Skandalı

MALATYA GÜNCEL/Murat Çelik – Gözde Kışla Hastanesi’nde yaşanan “BELGESİZ” doktor skandalı “Polis” kayıtlarına geçti.

MUAYENE EDEN DOKTOR BAYAN, REÇETEDE Kİ DOKTOR İSMİ ERKEK

Yüksek ateş neticesi Gözde Kışla Hastanesi’ne başvuran Uğur Sevim, isimli vatandaş bir bayan sahıs tarafından muayene edilerek reçete yazılıp, ilaç tedavisi uygulandığını, yapılan tedavi esnasında şahsın doktor olduğundan şüphelendiğini, daha sonra kendi adına muayene yapan doktor tarafından tanzim edilen reçeteyi incelediğinde üzerinde bulunan kaşede belirtilen ismin bayan ismi olmadığını fark ettiğini şahsın gerçek doktor olup olmadığını öğrenmek istediğini aynı zamanda kaşesini kullandıran doktordan ve kullanan şahıs ile hastane yönetiminden şikayetçi oldu.

POLİS TUTANAKLARINA GEÇTİ

Uğur Sevim isimli vatandaşın şikayeti üzerine Kışla Gözde Hastanesi’ne gelem Polis Ekipleri, yaptıkları araştırma neticesinde OLAY YERİ TUTANAĞINA; “Gözde Hastanesi antetli 26751 protokol numaralı reçete üzerinde yapılan incelemede Özel Gözde Kışla Hastanesi Dr. Hamit Belgen Acil Hekimi Dip No056001150125953 ibareli kaşe olduğu görülmüş, hastane yönetiminden Dr. Hamit BELGEN nerede olduğu sorulduğunda bu gece yerine Özgül GÜRBÜZ isimli şahsın görevli olduğunu beyan etmişler, Özgül GÜRBÜZ isimli şahıstan doktor olduğuna dair herhangi bir belge istenildiğinde her hangi bir belge, kimlik, diploma vb. belge ibraz edememiş, kendine ait kimlik istenildiğinde Özgül GÜRBÜZ adına tanzimli üzerinde kendi fotoğrafı bulunan kimlik ibraz etmiş. Müracaat sahibi olan Uğur SEVİM isimli şahsın adı geçen doktor olduğunu ispat edemeden beyan eden şahıstan kendisine ait olmayan kaşe ile reçete tanzim etmesi, doktor olduğunu ispat edemeden tedavi uygulandığından ve yetkili olmayan şahısları çalıştıran hastane yönetiminden davacı şikayetçi olduğunu” belirttiler.

GÖZDE KIŞLA HASTANESİ’NDE ‘FARANJİT’, ÖZEL MALATYA HASTANESİ’NDE ‘PRONOMİ’ TANISI KONULDU

39 derece vücud ateşi ile Gözde Kışla Hastenesi’nde doktor olduğunu ispatlayamayan doktor Özgül Gürbüz tarafından “Faranjit” tanısı ile reçete tanzim etmesi sonrası, Uğur Sevim isimli vatandaş Özel Malatya Hastanesi’ne müracaat etmesi neticesinde yapılan tahlil sonrası “Pronomi” hastalık tanısı yapılarak reçetesi yazılmıştır.

SAĞLIK KURUMLARI SIKI DENETLENMELİ

Yaşadığı olayları Malatya Güncel Genel Yayın Yönetmeni Murat Çelik’e anlatan Uğur Sevimli isimli vatandaş, “39 derece yüksek ateş ile muayene için gittiğim Özel Kışla Hastanesi’nde yetkilisi sandığım bayana böbrek rahatsızlığımın olduğunu ilaç kullanmadan önce testlerin yapılmasını gerektiğini belirmeme üzerine söz konusu bayan “bu tür telkinlerin kendisinde kalmasını, hastaneye gelmişse doktorun dediklerini yapmasını” söylemesini nahoş bulduğunu belirterek, nitekim hizmet almak için hastaneye gidiyoruz, Sağlık Bakanlığı’nın bu tür işletmeleri sıkı denetim altında tutması gerekiyor, söz konusu insan sağlığı, sırf para kazanmak için gelişi güzel insanlar görevlendirilmemelidir”, dedi.

OLAY POLİS KAYITLARINA ŞÖYLE GEÇTİ

Bu gün yani 01.12.2012 günü saat 01:00 sıralarında yüksek ateş sebebi ile Gözde Kışla Hastanesi'nin acil kısmına geldim. Burada 26751 protokol nosu ile giriş yaptırdıktan sonra acil kısmında beklerken bir süre sonra doktor hanım geldi. Muayene esnasında bazı ilaçlara alerjim olduğu için test yapılmasını istedim, Bana böyle bir testin yapılmayacağını ve bu tarz bir uygulamanın mevcut olmadığını belirtti. Daha sonra birkaç ilacı seruma karıştırarak hemşire aracılığıyla bana uygulamasını söyledi. Bu arada kullanılmasını belirttiği ilaçları reçeteye yazarak kaşeleyip imzaladı. Daha sonra ayrıldı serum uygulandığı esnada reçete bulunan kaşe üzerindeki üzerindeki ismi okuduğumda erkek ismi olduğunu doktorun ise bayan oluşundan dolayı bir sahtecilikten şüphelendim ve ismini Özgül GÜRBÜZ olarak öğrendim bayan doktordan neden kendisine ait kaşe kullanmadığını ve kendisinin gerçekten doktor olup olmadığını sordum bana konuyla alakalı ve doktor olduğunu ispat edecek bir evrak ibraz edemedi ve kaşesi olan Hamit SELGEN isimli şahsı hastane müdürü olarak kendini tanıtan kişiye sordum burada olmadığını söyledi.  Kaşesinin kullanılmasının normal olduğunu belirtti. akabinde 155 arayarak Hastane yönetiminden ve muayenemi yapan acil doktorundan şikayetçi olduğumu belirttim kısa bir süre sonra polis geldi kendilerine durumu izah ettim polisler doktora konuyu iletmeye gittiğinde bayan doktorun polis memurunun kendisine BAYAN diyerek hitap etmesinden kaynaklı bağırıp çağırmaya başlaması ve benim muayenem esansında da bu tarz tutarsız tavırları bulunması adı geçen bayanın doktor olduğundan şüphelerimi iyice arttırdı.

UZLAŞMAK İSTEMİYORUM

Söz konusu olayda adı geçen Özgül GÜRBÜZ isimli şahıstan kendisine ait olmayan kaşeyi kullanmasından, doktor olduğunu ispat edemeden bana ilaç tedavisi uyguladığından, yetkili olmayan şahısları acil serviste çalıştıran Kışla Gözde Hastanesi yönetiminden ve kendi kaşesini kullandıran 056001150 - 125953 diploma numaralı Doktor Hamit BELGEN isimli şahıstan davacı ve şikayetçi olduğunu belirtti. Uzlaşmak istemiyorum dedi.

 

 

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber