Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Ekim 2014 - 17:23 Yorum: 0

Gribe karşı dezenfekte ve ilaçlama çalışması başlatıldı

ANKARA (AA) – Çubuk ilçesinde belediye ekipleri tarafından cami, okul, gıda üretimi ve satışı yapılan iş yerlerinde dezenfekte ve ilaçlama çalışması başlatıldı.Belediye Sağlık İşleri...

Gribe karşı dezenfekte ve ilaçlama çalışması başlatıldı

ANKARA (AA) – Çubuk ilçesinde belediye ekipleri tarafından cami, okul, gıda üretimi ve satışı yapılan iş yerlerinde dezenfekte ve ilaçlama çalışması başlatıldı.

Belediye Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, yaptığı açıklamada, mevsim nedeniyle risk oluşturabilecek yaşam alanlarında ilaçlama ve dezenfekte çalışması başlattıklarını, okullar ve ibadethaneler başta olmak üzere gıda üretimi ve satışı yapan tüm iş yerleri, berberler, kahvehaneler, çay ocakları ile toplu taşıma araçlarında çalışmanın sürdürüleceğini belirtti.

Gribal enfeksiyonlara karşı kullanılan ilaçların viral ve bakteriyel etkisi olan dezenfektanlardan seçildiğini aktaran Topçu, seçilen ilaçların son zamanlarda etkili olan bazı virüslerin oluşmasına karşı önleyici bir tedbir olabileceğini bildirdi.

Topçu, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bizim yaptığımız bu hizmet toplumsal sağlığı korumak amacıyla önleyici bir çalışmadır. Dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmalarının ana felsefesi yaklaşan kış mevsiminden önce yağmur ve diğer hava şartlarından oluşacak gribal enfeksiyonların yaygınlaşmaması için insanların toplu yaşam alanlarına yönelik çalışma yapmaktır. Bir taraftan dezenfeksiyon çalışması yaparken bir taraftan da farklı bir ilaçla da haşereyle mücadele ediyoruz. Gribal enfeksiyonda kullandığımız dezenfekte maddesi viral ve bakteriyel madde etkisi olan dezenfektan maddelerden seçilmektedir. Bu ilaçları uygulayarak biz insanlarımızın gribal enfeksiyonlara veya diğer hastalıklara yakalanmasını önlemek amacındayız."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber