Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Mart 2015 - 14:48 Yorum: 0

Grip tedbirleri

ERZURUM (AA) - Erzurum Valiliği grip için alınacak tedbirleri yayımladı.Valilikten yapılan açıklamada, gribin, "influenza" adı verilen bir virüs tarafından oluşturulan, ani olarak ortaya çıkan...

Grip tedbirleri

ERZURUM (AA) - Erzurum Valiliği grip için alınacak tedbirleri yayımladı.

Valilikten yapılan açıklamada, gribin, "influenza" adı verilen bir virüs tarafından oluşturulan, ani olarak ortaya çıkan 38,5 derece üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle seyreden bir enfeksiyon hastalığı olduğu belirtildi.

Gribin, hasta kişilerin öksürük veya hapşırmalarıyla etrafa saçılan damlacıkların solunması, hasta kişiler ile direkt temas edilmesi veya hastaların ağız-burun akıntıları ile temas etmiş eşyalarla bulaştığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hasta kişiler ile yakın temastan kaçınmalıdır. Grip benzeri bir hastalık geçirildiğinde evde istirahat etmelidir. Hastayken, hastalığı bulaştırmamak için mümkün olduğunca diğer insanlarla temas sınırlandırılmalıdır. Aksırma ve öksürme esnasında burun ve ağız kağıt mendille kapatılmalı ve kullanılan kağıt mendil çöp kutusuna atılmalıdır. Sabun ve su ile eller sık sık yıkanmalıdır. Bulaşma yollarından olan ağız, burun ve gözlere kirli ellerle temas etmekten kaçınmalıdır. Yüzeyler sık sık temizlenmelidir. Kapalı ortamlar havalandırılmalıdır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber