Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 13 Mart 2015 - 14:28 Yorum: 0

GRÜ ile Nahçıvan Devlet Üniversitesi işbirliği protokolü

Protokol imza törenine Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Novruzov da katıldı

GRÜ ile Nahçıvan Devlet Üniversitesi işbirliği protokolü

GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi (GRÜ) ile Nahçıvan Devlet Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

Rektörlük Senato Toplantı Salonunda gerçekleştirilen imza törenine Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Niyazi Novruzov, GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Muharremov Salih Haydaroğlu ile akademisyenler katıldı.

 Prof. Dr. Attar, yaptığı konuşmada, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Nahçıvan'dan Giresun'a gelen konuklara teşekkür etti.

Her iki ülke için güzel bir işbirliği protokolü olduğunu ifade eden Attar, şöyle konuştu:

"Nahçıvan Devlet Üniversitesi, Kafkas Üniversiteler Birliği üyesi olan ve iyi ilişkilerimiz bulunan bir üniversitemizdir. Bir millet, iki devlet anlayışı ile dost ve kardeş ülke Nahçıvan heyetini ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Bu üniversite ile imzalayacağımız protokolle ikili ilişkilerimiz bundan sonra da her alanda artarak devam edecektir. Her iki ülkeye ve üniversitelerimize hayırlı olsun."

Novruzov ise önemli bir günde Giresun'da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Türkiye'de 14 Mart Tıp Bayramı'nın güzel bir şekilde kutlandığını anlatan Novruzov, GRÜ'nün çalışmalarını takdirle karşıladığını ve bundan dolayı emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti.

Haydaroğlu da protokolün her iki üniversite için hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından sağlık, genel eğitim, öğretim üyeleri ve öğrenci değişimi konularında karşılıklı işbirliği protokolü imzalandı.

- Tıp fakültesinde açılış

Protokolün imzalanmasının ardından GRÜ Ömer Hekim Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım üniteleri ve ameliyathaneleri, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Nizamiye Yerleşkesinde gerçekleştirilen törende Vali Hasan Karahan ile protokol üyeleri, açılış kurdelesini kesti.

Açılışın ardından hizmete açılan birimler gezilerek incelendi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber