Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Mart 2015 - 17:43 Yorum: 0

GRÜ'nün 9. kuruluş yılı

Rektör Prof. Dr. Attar: "Giresun Üniversitesi adeta parlayan bir yıldız haline gelmiş ve 'kuzeyin parlayan yıldızı' ifadesi ile bu başarısını sloganlaştırmıştır"

GRÜ'nün 9. kuruluş yılı

GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi'nin (GRÜ) 9. kuruluş yılı düzenlenen törenle kutlandı. 

Güre Yerleşkesi Rektörlük Salonu'nda gerçekleştirilen programda, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra akademisyen ve öğrenciler tarafından müzik dinletisi sunuldu.

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, yaptığı konuşmada, 9 yıl önce kurulan genç bir üniversitede bulunduklarını söyledi.

Üniversitenin kurulduğu günden bugüne Giresun’un en önemli kurumu haline geldiğini ifade eden Attar, "Giresun Üniversitesi adeta parlayan bir yıldız haline gelmiş ve 'kuzeyin parlayan yıldızı' ifadesi ile bu başarısını sloganlaştırmıştır. Göreve geldiğimiz 28 Mart 2012 tarihinden bugüne kadar  geçen sürede çok büyüdük ve geliştik. Giresun Üniversitesi 2006 yılında kuruldu. 2007 yılından itibaren hızlı bir şekilde adım atmaya başladı" dedi.

2015’e uzanan zorlu ama aynı zamanda önemli süreçte Giresun Üniversitesi'nin hem kuruluşunun tamamladığını, hem de akademik ve bilimsel yeni bilimlerle donandığını anlatan Attar,  bu süreçte büyük başarılara imza attıklarını dile getirdi.

Prof. Dr. Attar, üniversitenin kuruluşundan bu yana önemli ölçüde gelişme gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti: 

"Akademik ve idari personel sayılarımızla 2 kat daha fazla artışla büyük bir aile olduk. 2007 yılında bir profesörümüz vardı ve o bendim. Bugün ise Allah'a şükürler olsun ki Giresun Üniversitesin de profesör sayısı 30’a yaklaştı ve öğrenci sayısında da 26 bine ulaştık. Bu 4 bin 500 mezuniyetten sonraki rakam. 2014 - 2015 öğretim yılına baktığımız zaman ise 524 uluslararası öğrenci aldık."

Konuşmanın ardından profesör, doçent ve doktor unvanı alan akademisyenlere cübbe giydirildi.

Etkinliğe Vali Hasan Karahan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber