Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mayıs 2016 - 15:13 Yorum: 0

Grup Yolu Sevinci

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, Karbasan, Şeyhçakır ve Hamamköy'ü ilçe merkezine bağlayan yeni grup köy yolu, törenle hizmete sunuldu.

Grup Yolu Sevinci

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, Karbasan, Şeyhçakır ve Hamamköy'ü ilçe merkezine bağlayan yeni grup köy yolu, törenle hizmete sunuldu.

Finansmanı Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından karşılanan ve Hisarcık Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce ihale edilerek yapımı tamamlanan Karbasan, Şeyhçakır ve Hamamköy'ü Hisarcık ilçe merkezine bağlayan yeni grup köy yolunun açılışı Valisi Şerif Yılmaz, Hisarcık Kaymakamı Davut Bayraktar, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Recep Akgündüz ve protokol mensupları tarafından birlikte yapıldı.

Karbasan, Şeyhçakır yol ayrımında düzenlenen açılış töreninde konuşan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Recep Akgündüz, Eti Maden'nin Türkiye'nin maden sektöründe lokomotif görevi üstlendiğini ve bu görevi geçmişten bu yana başarıyla sürdürdüğünü söyledi.

Müdür Akgündüz, "Eti Maden'e bağlı Emet Bor İşletme Müdürlüğümüz 1958 yılında ilk bor madeni üretimini gerçekleştirdiği işletme olması ve ülkemizin en büyük bor rezervlerine sahip olması nedeniyle bizim içinde büyük önem taşımaktadır. Emet Bor İşletme Müdürlüğünde bugün itibarıyla bin 460 kişiye doğrudan iş imkanı sağlanmaktadır. Bu rakamı yakın bir zamanda yüzde 80 oranında arttırarak 2 bin 600 kişiye çıkarmayı planlıyoruz. Böylelikle bölgemiz insanının ekonomik ve sosyal yaşam alanına katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Eti Maden olarak madencilik faaliyetlerimizin kesintisiz sürdürülebilmesi ve faaliyetlerin devamı esnasında gerek çalışanlarımızın, gerekse bölge insanımızın can güvenliğinin sağlanması bizim için büyük önem arz etmektedir. Emet Bor İşletme Müdürlüğümüz bünyesindeki Hisarcık açık ocak madencilik faaliyetlerimizin devamı ve Hisarcık ilçemiz ile Karbasan ve Şeyhçakır köylerimiz arasındaki ulaşımının sağlanması için 2014 yılının sonlarında yeni bir yol güzergahı planlandı ve bu aşamada Eti Maden ve Kütahya Valiliği arasında 2014 yılı sonunda bir protokol imzalandı. Bu yolu proje bedeli olan 9 Milyon 250 bin TL'nin tamamı Eti Maden tarafından ödenmiştir" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Şerif Yılmaz, "Güzel bir işbirliği sonucunda hayata geçirilen ve örnek tesislerden bir tanesinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Biraz önce Genel Müdürümüzde ifade etti. Hisarcık'taki dekapaj sahası içerisinde kalan yol güzergahının değişmesi gerektiği ortaya çıkınca kurumlar arası işbirliğinin en güzel örneklerinden bir tanesini hayata geçirdik. Yeni yol güzergahının yapılması ve standartları artık Türkiye'ye yakışır bir şekilde olması gereken bir yol yapılması ile ilgili çalışmayı başlattık. Tabi ki bunun mali külfeti vardı. Sağ olsunlar Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürümüz, Yönetim Kurulu ve Bakanımızın olurlarıyla ifade edilen o rakam bize tahsis edildi. Buradaki yapılan tüm harcamaların tamamını Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü karşıladı. Bunun sonucunda bugün içinde yaşadığımız, gördüğümüz şu yolumuz kısa süre içerisinde tamamlanmıştır. Buradan Özel İdarede çalışan arkadaşlarıma ve müteahhit firmaya çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Hisarcık Cumhuriyet İlkokulu ve Halk Eğitim Merkezi folklor ekiplerinin gösterisi beğeni ile izlendi. Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün yaptığı duanın ardından, Karbasan, Şeyhçakır ve Hamamköy'ü Hisarcık ilçe merkezine bağlayan yeni grup köy yolu hizmete sunuldu. (MA-EFE)

Grup Yolu Sevinci

Grup Yolu Sevinci

Grup Yolu Sevinci

Grup Yolu Sevinci

Grup Yolu Sevinci

Grup Yolu Sevinci

Grup Yolu Sevinci

Grup Yolu Sevinci

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber