Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Ekim 2016 - 15:48 Yorum: 0

GTB’de 6736 sayılı kanun anlatıldı

Gaziantep Ticaret Borsası, 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunun uygulanması hakkında üyelerine yönelik bilgilendirme...

GTB’de 6736 sayılı kanun anlatıldı

Gaziantep Ticaret Borsası, 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunun uygulanması hakkında üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

GTB Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı Tahsilat Müdürü Hasan Cılız, vergide büyük yapılandırma imkanı sağlayan 6736 sayılı kanun hakkında bilgiler verdi.

Katılımcılara, 6736 sayılı kanunla getirilen imkanlar, hangi borçların yapılandırmadan yararlanacağı, kanunun sağladığı kolaylıklar, başvurular, ödemeler ve dikkat edilmesi gerekilen hususlar hakkında açıklamalarda bulunan Cılız, kanunun vatandaşların kamuya olan borç yükünü azaltacağını ifade etti.

6736 sayılı kanun kapsamında gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV ve ÖTV gibi tüm vergilerin yapılandırılabileceğine dikkat çeken Hasan Cılız, trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları ile karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalarında kanun kapsamında yapılandırılabileceğini söyledi.

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı Tahsilat Müdürü Hasan Cılız, 6736 sayılı kanunun sağladığı kolaylıklar hakkında ise" Kanunla birlikte vergi dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların faizi üçte iki oranında azalıyor. Vergi aslına bağlı cezalarda tamamen siliniyor. Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında indirim yapılıyor. Borçların peşin ödenmesi halinde tekrar indirim yapılıyor ve Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutarın yarısından vazgeçiliyor. Borçların 18 taksitte 36 ay süre ile ödenmesi imkanı sağlanıyor. Taksitlere bugün için uygulanan faizin çok altında bir oranda katsayı uygulanıyor. Bu kolaylıklar sayesinde vatandaşlarımız, kamuya olan borçlarını kanunun sağladığı imkanlar dahilinde kolaylıkla yapılandırabilecekler" ifadelerine yer verdi.

Kanundan yararlanmak isteyenlerin 31 Ekim tarihine kadar vergi dairelerine başvuruda bulunması gerektiğini belirten Cılız ayrıca toplantı sonrası GTB üyelerinin sorularına da yanıt verdi.

Toplantıya, GTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Özmen, GTB Meclis Üyesi Orhan Çetin, GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram ve farklı sektör gruplarından çok sayıda GTB üyesi katıldı.

GTB’de 6736 sayılı kanun anlatıldı

GTB’de 6736 sayılı kanun anlatıldı

GTB’de 6736 sayılı kanun anlatıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber