Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 02 Nisan 2015 - 20:03 Yorum: 0

GTB'den ekmeğin kalitenin artırılmasına yönelik girişim

GAZİANTEP (AA) -  Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), kentte kaliteli ekmek üretiminin ve çeşitliliğinin arttırılmasına yönelik sektör temsilcileri ve akademisyenlerle istişare toplantısı...

GTB'den ekmeğin kalitenin artırılmasına yönelik girişim

GAZİANTEP (AA) -  Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), kentte kaliteli ekmek üretiminin ve çeşitliliğinin arttırılmasına yönelik sektör temsilcileri ve akademisyenlerle istişare toplantısı yapıldı.

GTB'den yapılan açıklamaya göre, toplantının açılış konuşmasını yapan GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep'te   kaliteli ekmek üretiminin ve çeşitliliğinin arttırılması için sektör temsilcilerinin birlikte ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Ekmek konusunda öncelikle şehirde mevcut durumun çok iyi analiz edilmesi gerektiğini savunan Tiryakioğlu, şunları kaydetti:

"Ekmek üretiminde kötü isek iyiye, iyiysek çok daha iyiye gitmenin yollarını aramak için bugün bir aradayız. Hepimiz iki milyon nüfuslu bu büyük şehrin vebalini üzerimizde  taşıyoruz ve bu sorumluluk bilinci içerisinde hareket etmeliyiz. Yaşadığımız şehirdeki ekmek kalitesi ve çeşitliliğinin arttırılması noktasında, karşılıklı suçlamalar yerine çözüm odaklı ortak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Hepimiz aynı gemideyiz ve ekmeğimizin kalitesi için rotamızın da aynı olması gerekiyor. Ben inanıyorum ki belli standartlar ve yenilikler eşliğinde Gaziantepli hemşehrilerimiz Türkiye'nin en kaliteli ekmeğini tüketebilirler."

Dünyanın en kaliteli buğdayının yetiştirildiği topraklarda yaşadıklarını ve bu toprakların insanlarının  en kaliteli ekmeği  yemeyi de hak ettiklerini kaydeden Tiryakioğlu, "Hani, 'peynir ekmek gibi ' diye bir deyim vardır. İşte biz peynirin Antepli olanını tescil ettirmek için başvurumuzu hazırladık, şimdi de ekmeğin en kalitelisini ve bol çeşidini halkımıza yedirmek için yola çıktık. Bu konuda paydaşlarımızla birlikte ortak çalışmalar ve projeler yürüteceğiz. Kalitenin daha da yükseltilmesi noktasında  ekmek üreticilerimizin de maddi ve manevi hiç bir şekilde zarar görmesini istemiyoruz. Sonuçta ekmek üretimi onların ekmek kapısı ve bir şekilde korunmaları, teşvik edilmeleri lazım .Çözüm noktalarını sadece üretim aşamalarında değerlendirmek bizler için en büyük yanlışlık olur" diye konuştu.

Halkın isteğine göre ekmek hazırladıklarını belirten Gaziantep Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Sevimli, "Halk alışık olduğu  ve sevdiği ekmeği tüketiyor. Değişik görünümde ve tatta en süper ekmeği de çıkarsan halk talep etmiyor. Gaziantep'te çeşitli türlerde ekmek üreten fırınlar açıldı fakat halktan talep görmediği için bu fırınlar tekrar kısa sürede kapandı" ifadelerini kullandı. 

Sevimli ayrıca Gaziantep'te yüzün üzerinde ekmek fırını olduğunu bu sayının ise nüfusu 2 milyonu geçen Gaziantep için çok yüksek bir rakam olmadığını sözlerine ekledi.

Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda TOBB Gaziantep Akademik Danışmanı olan Prof. Dr. Türkay Dereli ise Gaziantep'e komşu olan bazı illerden örnekler vererek ekmekte çeşidin rahatlıkla arttırılabileceğine vurgu yaptı.

Tüketilen pide ve francala ekmeğin kalitesinin en üst seviyeye çıkması için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Gaziantep Gıda  Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan da, şehirde sadece pide üretimi yapan 1260 fırının olduğunu söyledi. 

Toplantının son bölümünde ise şehirde ekmek üretiminin kalitesinin arttırılmasına yönelik ortak ele alınabilecek çözüm önerileri görüşüldü.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu'nun başkanlık ettiği istişare  toplantısına, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, Gaziantep Gıda  Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Erhan Özmen, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Birol Ülger, Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr Mustafa Bayram, Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Sevimli, Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Başkanı Abdullah Sarı ve çeşitli kurumların temsilcileri katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber