Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Ekim 2016 - 14:48 Yorum: 0

GTO heyeti Kuzey Irak’ta incelemelerde bulundu

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve beraberinde yönetim kurulu başkan yardımcısı Ali Değer ve yönetim kurulu üyesi...

GTO heyeti Kuzey Irak’ta incelemelerde bulundu

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve beraberinde yönetim kurulu başkan yardımcısı Ali Değer ve yönetim kurulu üyesi Mehmet Nuri Bay'dan oluşan GTO heyeti, Erbil'de düzenlenen "Kuzey Irak'ın Ekonomik Gelişiminde Özel Sektörün Rolü" toplantısına katıldı.

Erbil Ticaret ve Sanayi Odasının kuruluşunun 50'nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıya Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'de katıldı.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ve Gaziantep'in ihracatında önemli bir paya sahip olan Irak'ı, her anlamda önemsediklerini belirtti.

Gaziantep ve Irak ilişkilerinin güçlü seviyede devam ettiğini vurgulayan Bartık, bu ilişkileri daha üst seviyelere çıkarmak istediklerini ifade etti. Bartık, Irak'ın Türkiye'nin önemli bir pazarı olmasının yanı sıra hem sınır hem de kültürel birlikteliği olan bir ülke olduğunu belirtti.

Gaziantep'in Irak'a ihracatında son yıllarda düşüş gözlense de bunun gelecek yıllarda telafi edileceğini kaydeden Bartık, iş dünyasının Irak'a özel önem verdiğini söyledi. Irak'ta çok sayıda Gaziantep merkezli firmanın faaliyet gösterdiğini anlatan Bartık, yatırım ortamının iyileşmesi durumunda yatırım yapmak isteyen şirket sayısının da artacağını kaydetti.

Gaziantep, Irak ilişkilerini daha da güçlendirmek ve taraflar arasında köprü olmak amacıyla iki yıl önce Erbil'de ticaret ofisi açtıklarını hatırlatan Bartık, "Bu ofis hem iş dünyasının çalışmalarına katkı sunuyor. Açıldığı günden beri iş dünyasının Irak'taki eli kolu olan ofisimiz, ilerleyen yıllarda daha güzel işlere imza atacaktır. Ofis, Gaziantep, Irak arasındaki ticari ilişkilerin daha da gelişmesine katkıda bulunmak ve üye firmalarımızın özellikle de küçük ve orta ölçekli şirketlerimizin Irak pazarında yer almalarını sağlamayı amaçlıyor" diye konuştu.

6 farklı oturumda devam eden toplantıda, Erbil Ticaret Odası ve Kuzey Irak Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Dara JalilKhayat, Erbil Valisi Nawzad Hadi ve Arap Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği onursal Başkanı Adnan Kassar ve bölgedeki çeşitli ticaret ve sanayi odaları da hazır bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber