Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 26 Mart 2015 - 16:13 Yorum: 0

GTO, Mart ayı meclis toplantısı yapıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) mart ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı Ali Yener'in başkanlığında gerçekleştirildi.Odadan yapılan açıklamaya göre, GTO Yönetim Kurulu...

GTO, Mart ayı meclis toplantısı yapıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) mart ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı Ali Yener'in başkanlığında gerçekleştirildi.

Odadan yapılan açıklamaya göre, GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıdvan Köksüzer, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Çanakkale'de verilen mücadelenin önemini anlattı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Köksüzer, Ortadoğu'da yaşanan gerginlik, avro bölgesindeki durgunluk, küresel piyasadaki likidite azalışı ve petroldeki gelişmelerin Türkiye'yi de etkilediğini söyledi.

Köksüzer, "Yatırımlarla büyümeyi hedefleyen bir modelle yeni başarı hikayeleri yazmalıyız" dedi. 

Doların para birimleri karşısındaki artışının devam ettiğini vurgulayan Köksüzer, şunları kaydetti:

"Dolar, tüm dünyada olduğu gibi bizde de değer kazanıyor ama bizde bu daha fazla oluyor. 2014 - 2018 yıllarını kapsayan 10. Kalkınma Planı Meclisten geçtiği 1 Temmuz 2013 günü dolar 1.95 TL idi. Bu planda 2018 yılı için hedeflenen kur ise 1.97 idi. Oysa daha 2015’te doların geldiği noktayı hepimiz çok iyi gördük ve etkisini hissettik. Evet, bulunduğumuz coğrafyada yaşanan gerginlikler, avro bölgesindeki durgunluk, küresel piyasadaki likidite azalışı, petroldeki gelişmeler Türkiye’yi de etkiliyor."

Likiditenin azaldığını ifade eden Köksüzer, bu konuya dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Köksüzer, Amerika Merkez Bankası FED'in açıklamalarına bakıldığında likiditenin daha da azalacağının görüldüğünü vurguladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber