Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Mart 2015 - 16:08 Yorum: 0

Güce'de şehit mezarlarına çevre düzenlemesi yapıldı

GİRESUN (AA) - Güce’de şehit mezarlarına çevre düzenlemesi yapıldı.İlçe Özel İdare ekiplerince 1917 yılındaki 1. Dünya Savaşı'nda Şabankalesi’nde mücadele ederken şehit düşen...

Güce'de şehit mezarlarına çevre düzenlemesi yapıldı

GİRESUN (AA) - Güce’de şehit mezarlarına çevre düzenlemesi yapıldı.

İlçe Özel İdare ekiplerince 1917 yılındaki 1. Dünya Savaşı'nda Şabankalesi’nde mücadele ederken şehit düşen askerlerin mezarlarında, "18 Mart Çanakkale Zaferi ve  Şehitler Günü" dolayısıyla ilçedeki şehit mezarlarında bakım, onarım ve çevre düzenlemesi yaptı.

Güce Kaymakamı Ahmet Akyürek, 1917 yılındaki 1. Dünya Savaşı'nda Şabankalesi’nde mücadele ederken şehit düşen askerlerin mezarlarını ziyaret ederek çevre düzenlemesi için yapılan çalışmaları inceledi.

Kaymakam Akyürek, bu yıl ilk kez 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla ilçeye bağlı Giyimli Mahallesi'nde bulunan Şabankale Şehitliği'nde tören yapılacağını söyledi.

Akyürek, "1917 yılında çetin savaşın yaşandığı Şabankalesi’nde düşman ile cansiperane şekilde savaşan ve ardından da şehit olan askerlerin defnedildiği Güce ilçesine bağlı Giyimli Mahallesi Şabankalesi’nde yer alan şehitler için bu yıl tören düzenlemeyi düşündük. Biz bugün buralarda rahat ve huzur içinde yaşıyorsak ve gezip dolaşabiliyorsak bunu burada yatan şehitlerimize borçluyuz. Şehitlik Allah katında çok değerlidir, peygamberlikten sonraki en yüksek derecedir. Onlar kutsal değerler için canlarını feda etmişler, deyim yerindeyse canları ile cenneti satın almışlardır. Atalarımız şehitliğin ne kadar yüksek bir mevki olduğunu bildikleri için vatan savunmasına seve seve katılmışlar, 'ölürsem şehit olurum, kalırsam gazi' inancıyla canla başla mücadele etmişlerdir. Bizler de bu vatan için gece gündüz demeden çalışmalı, elimizden gelen fedakarlıkları esirgememeliyiz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber