Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 08 Ocak 2016 - 15:49 Yorum: 0

“Güçlü Nesiller Güçlü Şehirler” projesi

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, “Güçlü Nesiller Güçlü Şehirler” projesi sertifika törenine katıldı.

“Güçlü Nesiller Güçlü Şehirler” projesi


Vali Kamçı, “Güçlü Nesiller Güçlü Şehirler” projesi sertifika törenine katıldı.
            Valilik Koordinasyonunda Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan “Güçlü Nesiller Güçlü Şehirler” projesi sertifika töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış ve proje tanıtım konuşmasını İl Uyuşturucu Koordinatörü Bülent Ceylan yaptı.
Vali Kamçı yaptığı konuşmada; “Uyuşturucu madde kullanımı, önemli bir halk sağlığı sorunu olup tüm boyutları ve risk etmenleri ile birlikte ortaya konması gereken tıbbi, hukuki sosyal ve güvenlik boyutları olan bir konudur. Türkiye'de ve dünyada hızlı bağımlılık yapıcı madde alım oranları artmakta, maddeye başlama yaşları ise tüyler ürpertici bir şekilde gittikçe düşmektedir.
Kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını yok eden, insanı insan olmaktan çıkaran uyuşturucu maddelerle mücadele etmek, geleceğimiz olan çocuklarımızı bu maddelerden korunmak ancak iyi bir koruyucu halk sağlığı yaklaşımıyla olabilecektir.
            Tedavinin zorluğu ve sürecin uzunluğu ve hatta çoğu zaman başarı sağlanamaması koruyucu aktivitelerin önemini arttırmaktadır. Bu tür maddelerin kullanımı sadece gençlerin bireysel yaşamını olumsuz etkilemekle kalmaz, toplumuna etkiler.
            Tüm toplumu olumsuz yönde etkileyen, üretkenliğini ve refahını bozan madde bağımlılığı ile mücadele etmek kaçınılmaz bir sorumluluktur.
Bu aşamada en önemli görev başta rehberlik servisleri olmak üzere siz değerli öğretmenlere düşmektedir. Bilgilenme ve bilinçlenme faaliyetleri ile bağımlılıkla mücadele ile ilgili farkında lığı arttıran bu tür projeler bu nedenle oldukça değerli bir önemlidir.
Şehirlerimizi ve tüm toplumu güçlü kılmak için gençlerimizi madde ile karşılaşmadan önce korunmak, sosyal proje ile desteklemek, çeşitli sanat ve spor faaliyetleri ile potansiyellerini ortaya çıkartmak hepimizin görevidir.
Proje tüm bu faaliyetleri içermesi ve çok sesli olması nedeniyle büyük önem taşımaktadır.
Projede görev alan tüm kurum, kuruluş ve STK’ lara üstlenmiş oldukları bu zorlu ve önemli görevden dolayı teşekkür eder başarılar dilerim” dedi.
Vali Kamçı, Vali Yardımcısı A.Kadir Duran, İl Jandarma Komutanı J.Albay Şerafettin Yılmaz, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı tarafından projede görev alanlara sertifikalarının verilmesinin ardından tören sona erdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber