Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 12 Mayıs 2016 - 16:53 Yorum: 0

Güçlü Olmak İsteyen İş Adamlarına Akademik Öneri

Gaziantep'te iş adamlarına eğitim semineri veren Hasan Kalyoncu Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.

Güçlü Olmak İsteyen İş Adamlarına Akademik Öneri

Gaziantep'te iş adamlarına eğitim semineri veren Hasan Kalyoncu Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Yıldırım, tüm katılımcılara yurt dışına çıkmaları konusunda tavsiyelerde bulanarak, "Batılı ülkeler neden güçlü? Cevabım hazır, ürettikleri için" diye konuştu.

Genç Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Gaziantep Şubesi İpekyolu Kalkınma Ajansı Teknik Destek Projesi (GENÇ TÜMSİAD) kapsamında yerel şirketlerin kurumsallaşma düzeyinin arttırılması ve girişimciler için e ticaret eğitimleri start aldı. Semerkand Vakfı binasındaki Konferans Salonunda düzenlenen eğitim panelinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Yıldırım, aile şirketlerinin kurumsallaşması konusunda bilgiler verdi. Çok sayıda iş adamı, aile şirketinin yönetici ve ortağının katıldığı programda konuşan Yıldırım, üretimin önemine vurgu yaptı. Gücün üretimle artacağını belirten Yıldırım, bilgi ve teknoloji üretiminin ise insanları bağımlı hale getirdiğine dikkat çekti. Evrendeki tüm canlıların ürettiği hatırlatan Yıldırım, "Evrende her canlı üretiyor. Kuş, arı üretiyor. Affedersiniz koyun bile üretiyor. İnsanlarda bir şeyler üretmek zorundadırlar. Ama üretimin de arkası var. Sizin üretebilmeniz için insan kaynağınızın güçlü olması, eğitiminizin olması lazım. İnovasyona ihtiyacınız var. Bütün bunların son noktası üretim" diye konuştu.

"BATILI ÜLKELER, ÜRETTİĞİ İÇİN GÜÇLÜ"

Batılı ülkelerin neden güçlü olduğu yönündeki soruya cevabının hazır olduğunu belirten Prof. Dr. Yıldırım, bu cevabın da üretim olduğunu ifade etti. Yıldırım, "Güç eşittir üretimdir. Batı ülkeleri neden güçlü? Cevabım hazır, ürettiği için. Biz yıllardır ABD'ye bağımlıyız. Açıyoruz, Amerika kitaplarını, ürettiği bilgiyi öğreniyoruz, anlatıyoruz. Bilgi üretmesiyle beni kendisine bağladı" dedi.

"IPHONE TEKNOLOJİ ÜRETTİ, BENİ KENDİSİNE BAĞIMLI HALE GETİRDİ"

Yıldırım, iphone firmasından örnek vererek, teknolojisi ile kendisine bağımlı hale getirdiğini kaydetti. Yıldırım, "Buyurun bir iphone telefon, bağlamış kendisine. Satın almak zorundayım. İçine ne koyduysa, her gün İbrahim Yıldırım ne konuştu, kimlerle irtibatlı bakınız, teknoloji üretti beni kendisine bağımlı hale getirdi. Bir müminin, bir Müslümanın, ülkesini seven bir insanın, yapması gereken, bana göre birinci derecede şey, üretmektir üretimini arttırmaktır. Üretim kalitesini arttırmaktır. Bu hem ülke sevisinin hem inancının bir göstergesidir. İki günümüzün bir olmayacak. Onu arttırmak zorunda kalacak" diyerek konuşmasını sürdürdü.

"DÜNYA BUGÜN ARTIK PAZAR, KORKMAYIN"

Prof. Yıldırım, iş adamlarına dünya pazarına hitap edecek ürünlerin tasarlanması konusunda korkmamaları gerektiğini anlattı. Yıldırım, "Benim ürettiğim ürün, bütün dünyaya dönük olacak tarzda tasarlanması lazım ve ona göre üretilmesi lazım. Çünkü dünya bugün artık bir Pazar, korkmayın" ifadelerine yer verdi.

"LÜTFEN, ÇIKIN DIŞARI"

Yıldırım, bugün ders verdiğim öğrencilerine de zamanı gelince mezun olacaklarını ve belki de iş adamı olacaklarını söylediğini belirterek, dünyayı tanımaları gerektiği yönünde tavsiyede bulunduğunu kaydetti. İş adamlarına da ilk fırsatta ülke dışına çıkmasını öneren Yıldırım, sık sık yurt dışı gezilerinin düzenlenmesi ve her seferinde ise farklı ülkelere gidilmesini istedi. Yurt dış seyahatlerinin üretme, düşünme gücüne ve bakış açısına etki edeceğini savunan Yıldırım, "Lütfen çıkın dışarı. Lütfen dışarı çıkın. Çok fazla bir şey değil. Bir yolunu bulun, gidin yabancı ülkelere. Ufkunuz genişleyecek. Farklılıkları göreceksiniz o sizin üretme gücünüzü etkileyecek. O sizin düşünme gücünüzü etkileyecek. Vede size farklı perspektifler ve bakış açıları kazandıracak. Artık küresel üretimin olduğu bir çağda ve dönemdeyiz. Bende yurt dışına çıktım. Yurt dışına ilk çıktığım anda, dünyanın yalnız benim gördüğümden ibaret olmadığını gördüm. Ne zaman dışarıya çıktım, o zaman bunu fark ettim. Daha güçlü düşünen farklı perspektifleri bulunan bir insan haline getirdi. Aman arkadaşlar, iş adamı olarak daha güçlü olmak istiyorsanız, gerekli organizasyon yapılsın, her seferinde de değişik ülkelere gidilsin" diye konuştu. Yıldırım, Afrika'da kendisine sunulan bir arazide mısır ekerek ticaretini geliştiren bir Türk işadamı örneğini de anlattı.

İşadamların sorularını da cevaplayan Yıldırım'a program GENÇ TÜMSİAD yöneticileri tarafından teşekkür plaketi verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber