Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 13 Haziran 2017 - 16:18 Yorum: 0

Gül, ihracat rekortmeni Gaziantep’i kutladı

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Türkiye'nin ilk bine giren ihracat firmaları ile ilgili yaptığı araştırmada listeye Gaziantep'ten 73 firmanın...

Gül, ihracat rekortmeni Gaziantep’i kutladı

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Türkiye'nin ilk bine giren ihracat firmaları ile ilgili yaptığı araştırmada listeye Gaziantep'ten 73 firmanın girmesi üzerine kentteki sanayici ve iş adamlarını kutlayarak, "Bu sonuçlar, ülkemizin gidişatını kötü gösterme gayretinde olanlara yerinde bir cevap olmuştur" dedi.

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yapılan "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçı Firma-2016 Araştırması"nda Gaziantep'ten 2 firmanın ilk 50'ye, 5 firmanın ilk 100'de, 35 firmanın ilk 500'de ve 72 firmanın ilk 1000'de yer alması nedeniyle kentteki sanayici ve iş adamlarını kutladı.

Sonuçların hem bölge hem de ülke için gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Abdülhamit Gül, "Bu sonuç tabii ki ülkemizin ve bizim gurur kaynağımız olmuştur. Gazi şehrimiz bu sonuca göre bir önceki yıla göre 62 olan ilk 1000'deki ihracatçı sayısını 2016 yılında 73'e çıkarmıştır; 2015 yılında 4. sırada olan Gaziantepimiz 2016 yılında 3. sıraya yükselmiştir. Bu çerçevede, Gaziantep 2016 yılında toplam 6 milyar 258 milyon 347 bin dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir. Ocak-Mayıs 2017 döneminde de Gaziantep'in ihracatı yüzde 5,1 artışla 2 milyar 719 milyon dolara ulaştı. Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleştiren beşinci şehriyiz. Yine Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan istihdam seferberliği kampanyasında ilimizde 20 bine yakın kişiye istihdam sağlandı" dedi.

"Milletimiz üretiyor, ihraç ediyor"

Ülke ekonomisinin yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen büyüdüğünü vurgulayan Gül, "Milletimiz üretiyor, ihraç ediyor. Ekonomi büyüyor. Gaziantep üretiyor ve ihraç ediyor. Gaziantep'te her şartta üreten, istihdam oluşturan, katma değer sağlayan, ihracat yapan iş adamlarımızı tebrik ediyorum. Yatırım ortamının iyileştirilmesi, ihracatın daha da teşvik edilmesi açısından elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz. Ülke olarak her geçen gün ihracat yapılan ülke sayısını artırmaktayız" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan büyüme verilerine göre 2017'nin birinci çeyreğinde Türkiye'nin yüzde 5 oranla beklenenin üzerinde bir büyüme gerçekleştirdiğini kaydeden Gül, "2016 yılının genelinde büyüme yüzde 2,9 olarak gerçekleşmişti.Bu senenin ilk çeyreğindeki yüzde 5 oranı ülkemiz adına memnuniyet verici hem de gelecek adına da umut verici. Bu büyüme rakamı yıl bazında büyüme rakamlarının daha iyi olacağının göstergesidir. Coğrafyamızda yaşanan sıkıntılara rağmen ülkemizin ilk çeyrekte yüzde 5'lik bir büyüme dilimine ulaşması, ülkemizdeki güven ve istikrar ortamının bir göstergesidir. Ülkemiz 2016 yılı içerisinde içeriden ve dışarıdan birçok farklı sorunla yüz yüze kaldı. Aynı hedefe yönelik olup, aynı tezgahların ürünü olan; FETÖ - PDY'nin yaptığı ihanetlere, bölücü terör örgütü PKK'nin gerçekleştirdiği alçak eylemlere, barış dini İslamı terörle bir araya getirmeye çalışan DEAŞ'ın faaliyetlerine karşı, sürdürdüğümüz amansız mücadelemizin yayında, milletimizin refah ve yaşam kalitesinin arttırılması, yatırım imkanlarının kolaylaştırılması noktasında gerekli tüm çalışmalar yapılıyor" şeklinde konuştu.

Alınan tedbirler

Gül, ihracatın ve ekonominin büyümesi için alınan tedbirler hakkında da bilgi vererek, "İhracatçımıza yeşil pasaport uygulaması getirdik. Serbest bölge uygulaması daha da etkinleştirildi. İhracatta e-ticaret altyapısını geliştirdik. Tek pencere sistemiyle artık gümrük işlemleri daha da kolay hale getirildi. İhracat teşvikleri ve vergi indirimleri devam ediyor. Yeter ki üret ve ihracat yap. Önümüzdeki dönemde daha da istikrara kavuşmuş bir ekonominin büyük bir parçası, aktörü olarak Gazi şehrimizin 2017 yılında ve devamı yıllarda bu performansını artırarak sürdüreceğine inanıyorum. Hükümet olarak ülkemizde sağladığımız istikrar, huzur ve güven ortamının sürdürmeye, aşımızı ve ekmeğimizi çoğaltmaya azimliyiz. Bu başarıda emeği olan çalışıp, üretip, şehrine ve ülkesine değer katan herkesi kutluyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber