Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 20 Eylül 2014 - 13:04 Yorum: 0

Gül sevinç tebriklerini bildirdi

11. Cumhurbaşkanı Gül, "Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve istihbarat teşkilatı başkanımız en başından itibaren çok titiz ve dikkatli çalıştılar, hepsini tebrik ediyorum" dedi.

Gül sevinç tebriklerini bildirdi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) yönünden Irak'ın Musul kentinde rehin tahsil edilen konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, 'Bugün iri bir memnuniyet ve sevinçle görüyoruz ki yurttaşlarımız başta başkonsolosumuz olmak üzere tümü özgür oldu, tümü Türkiye'ye getirildi' dedi.

Gül, Kayserili İşadamı Süleyman Çetinsaya yönünden yaptırılan otelin açılışında yaptığı açıklamada, bugün Türkiye'nin güne fazla fazla güzel bir haberle başladığını söyledi.

Herkesi büyük bir sevince boğan haberi aldıklarını anlatım eden Gül, şunları kaydetti:

'Uzun süredir Irak'ta Musul'da başkonsolosumuz başta olmak üzere emek arkadaşları ve çok sayıda güvenlik mensubunun ki 49 kişiydiler tümü fazla fazla uzun zaman ne yazık ki rehin alındılar. İlk günden itibaren hepimizi fazla fazla tedirgin eden bir durumdu. Toplantılarda bu işi nasıl tereyağdan kıl çeker benzeri yapmaktayız ve kimseye ziyan vermeden tüm rehinelerimizi, görevlilerimizi kurtarırız çalışmalarını düşündük.'

Bu konu ile ilgili biraz sabır gösterilmesi ve tıpkı sürede titiz çalışılması gerektiğinin farkında olduklarını anlatım eden Gül, 'Bugün iri bir memnuniyet ve sevinçle görüyoruz ki yurttaşlarımız başta başkonsolosumuz olmak üzere tümü özgür oldu, tümü Türkiye'ye getirildi. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve istihbarat teşkilatı başkanımız en başından itibaren fazla fazla titiz ve dikkatli çalıştılar, hepsini kutlama ediyorum' biçiminde konuştu.

Gül, bu zor süreçte ailelerin fazla fazla iri metanet gösterdiğini belirterek, başkonsolosun eşiyle cumhurbaşkanlığı sürecinde sürekli görüştüklerini, Dışişleri Bakanlığının da çalışanlarını hiç yalnız bırakmadığını söyledi.

'Çalışmalar gayet örtülü yürütüldü'

Rehineleri kurtarma çalışmaları yapılırken, durumun hassasiyeti de göz önüne alınarak çalışmaların gayet örtülü yürütüldüğünü ifade eden Gül, şöyle konuştu: 

'Yakınlarının 'acaba ne yapıyorlar?' sorularını cevaplandırmış olmamak bu iki çelişki arasında kalındı. Ama doğru yapıldı. Örtülü bir biçimde bu faaliyetler fazla fazla dikkatli, kararlı bir biçimde yürütüldü. Neticede hepimizi gerçekten iri bir sevince boğan, mutlu eden bugünkü gelişmeyle karşı karşıya kaldık. Özgürlüklerine kavuşan tüm çalışanlarımıza ve ailelerine geçmiş olsun diyorum. Bundan sonra tabi ki daima dikkatli olmamız gerekiyor. Bizim elimizde olmayan sebeplerden ötürü ne yazık ki çok sayıda gelişmelerle karşı karşıyayız.'

Gül, konuşmasının peşinden otelin açılışını gerçekleştirdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber