Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 20 Ağustos 2016 - 10:13 Yorum: 0

Gülerken alt diş görünmesi yaşlılık belirtisi veriyor

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, günümüzde insanların sadece diş hastalıklarında değil, estetik diş ve estetik gülüş sahibi...

Gülerken alt diş görünmesi yaşlılık belirtisi veriyor

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, günümüzde insanların sadece diş hastalıklarında değil, estetik diş ve estetik gülüş sahibi olmak için de diş hekimlerine müracaat ettiğini söyledi.

Kışlaoğlu, "Normalde insanlar diş hekimlerine, diş çektirmek, diş dolgusu, diş ağrıları, diş eksiklikleri veya kanal tedavisi gibi durumlarda başvururlardı. Günümüzde insanlar artık sadece diş tedavileri için değil, gülüşünden memnun olmadıkları zamanlarda da gülüş tasarımı yaptırmak için diş hekimlerine başvurmaktadır" dedi.

İdeal gülüş

Estetik bir gülüşte dudaklar iki yana simetrik açılması gerektiğini belirten Kışlaoğlu, "Özellikle üst dudak diş ve diş etinin birleştiği sınıra kadar açılmalı ve kesinlikle estetik gülüşte ağız açık olmalı. Alt dişler çok fazla görünmemelidir. Alt dişlerin fazla görünmesi yaşlılık belirtisi vermektedir. İdeal gülüş üst dişlerin göründüğü güzel, sıralı, düzgün ve kişinin karakteri yüzü ile uyumlu, ten rengiyle diş renginin uyumlu olduğu bir gülüş olmalıdır" diye konuştu.

Estetik diş

Kışlaoğlu, "Kişiler, diş etlerinin çok görünmesi ve bu durumdan oldukça rahatsız olunması, dişlerdeki çatlak veya kırıklarının olması, diş renginin sararmış olması, eksik dişlerinin olması gibi durumlarda bonding, diş beyazlatma, porselen lamine diş kaplama, implant, zirkonyum diş kaplama gibi tedavilerin bir veya bir kaçının uygulanması ile estetik diş ve sağlıklı bir ağza sahip olabilirler" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber