Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mart 2015 - 11:43 Yorum: 0

Gülşehir'de meyve fidanı satışı başladı

NEVŞEHİR (AA) - Gülşehir ilçesinde sertifikalı meyve fidanı satışı başladı.Bodur, yarı bodur ve klasik yöntemlerle yetiştirilen aşılanmış sertifikalı meyve fidanları Gülşehir Ziraat...

Gülşehir'de meyve fidanı satışı başladı

NEVŞEHİR (AA) - Gülşehir ilçesinde sertifikalı meyve fidanı satışı başladı.

Bodur, yarı bodur ve klasik yöntemlerle yetiştirilen aşılanmış sertifikalı meyve fidanları Gülşehir Ziraat Odası binası önünde satışa sunuldu. Tüplü ve açık köklü olarak satışı gerçekleştirilen fidanlara ilçe halkı ilgi gösterdi.

Gülşehir Ziraat Odası Başkanı Hacı Mehmet Baysal, ilçe ve köylerindeki çiftçilerin talepleri doğrultusunda her yıl mart ayında satışa sunulan fidanların tamamının faturalı, sertifikalı ve garantili olduğunu belirtti.

Ceviz fidanına daha çok ilgi gösterildiğini aktaran Baysal, yöre şartlarında yetiştirilebilen elma, armut, kiraz, kayısı, dut, vişne ve şeftali fidanlarının da üretici tarafından talep gördüğünü belirtti.  

İncir, hurma, çam fıstığı ve zeytin gibi yörede tam verim alınamayacak fidanların azda olsa talep edildiğini belirten Baysal, meyvesiz fidan talebinin oldukça düşük olduğunu ifade etti.

Fidanların çok uygun fiyattan satıldığını dile getiren Baysal, ayrıca dikim, bakım, ilaçlama ve gübreleme konularında bilgi almak isteyen çiftçilere de odada görevli mühendis tarafından gereken desteğin verildiğini, meyve bahçesi kurmak isteyen çiftçilere de her konuda yardımcı olunduğunu belirtti.

Fidan üreticisi Erdoğan Uygur ise satışa sunulan fidanların garantili olduğunu, yanlış budanan fidanın meyve veriminin çok daha az olacağını söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber