Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 23 Ekim 2017 - 14:28 Yorum: 0

Gültekin; "Esnaf kredilerindeki artış, Türk ekonomisine katkı sağlayacak"

AK Parti Mezitli İlçe Başkanı İhsan Gültekin, hükümetin, esnaf ve sanatkarlara verilecek kredi miktarının artırılması ve yeni kredi imkanlarının tanınmasına...

Gültekin; 'Esnaf kredilerindeki artış, Türk ekonomisine katkı sağlayacak'

AK Parti Mezitli İlçe Başkanı İhsan Gültekin, hükümetin, esnaf ve sanatkarlara verilecek kredi miktarının artırılması ve yeni kredi imkanlarının tanınmasına yönelik attığı adımların, esnaf ve sanatkarları rahatlatacağını ve yeni yatırımların önünün açacağını söyledi.

Esnaf ve sanatkarların kullanacağı işletme kredisi limitinin 150 bin liradan 200 bin liraya çıkarılacağını anımsatan Gültekin, "Kredilere piyasa faizi yerine hazine destekli faizlerin uygulanması, esnaf ve sanatkar kardeşlerimiz için önemli bir fırsat yaratacak. Kredilerin mevcut limitlerinin artırılması, piyasalardaki nakit akışını sağlayacak. Ayrıca bu imkanlar, üretimi artırmak ve iş yerlerini geliştirmek isteyen esnaf ve sanatkarlarımız için önemli bir teşvik olacak. İş yeri ve taşıt edindirme kredileri de esnaf ve sanatkarlara önemli bir imkan sağlayacak. Kullanılacak 500 bin lira limitli kredilere, hazinenin desteklediği düşük faiz uygulaması esnaf ve sanatkarlarımızı motive edecek ve riskleri azaltacak" dedi.

"Yeni yatırımların önü açılacak"

Yatırımların, sağlanan destek ve teşviklerle artacağının altını çizen Gültekin, "Hükümetimiz toplumun bütün kesimlerini kalkındırmaya yönelik çalışıyor. 15 yıldır esnaf ve sanatkarlara sağlanan destek artarak devam ediyor. Türkiye şartları ve kredi faizlerinin orantılı hale getirilmesi gerekiyordu. Bu karar sınırlı sermayesiyle üretim yapan, istihdam sağlayan, alın teri döken esnaf ve sanatkarlarımızın rahatlaması, yeni yatırımların önünün açılması ve uzun vadede Türk ekonomisine katkı sunması açısından önemli bir adım olacaktır. Hükümetimizin bu konuya gösterdiği ilgi ve alaka, Türk ekonomisinin temel yapı taşlarını oluşturan esnaf ve sanatkarla verilen önemi gözler önüne seriyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber