Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Nisan 2014 - 02:13 Yorum: 0

"GülüMSeten Turne" Bursa'da sahnelendi

MS hastalığına dikkati çekmek için düzenlenen "GülüMSeten Turne" projesi için ünlü oyuncular aynı tiyatro sahnesini paylaştı

'GülüMSeten Turne' Bursa'da sahnelendi

BURSA (AA) - Multipl Skleroz (MS) hastalığına dikkati çekmek üzere Novartis'in, Türkiye MS Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiği "GülüMSeten Turne" projesi Bursa'da sahnelendi.

  Samsun ve Trabzon'dan sonra Bursa'da hayata geçirilen "GülüMSeten Turne" projesi kapsamında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM) Orhangazi Salonu'nda sahnelenen tiyatro oyununa, Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. 

  Ünlü sanatçılar Dolunay Soysert, Özgür Ozan ve Ferdi Akarnur'un sergilediği oyunda, eğlenceli skeçlerle MS hastalığıyla ilgili uzmanların görüşlerine yer verildi.

Sanatçı Ferdi Akarnur, sahne sonrası yaptığı açıklamada, oyunun MS hastalığına dikkati çekmek için düzenlendiğini söyledi. Proje kapsamında hastaları da bilgilendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Akarnur, "Hastalığın evreleri, yapılması gerekenler, hastaların sosyal hakları yani tümüyle hastalıkları süresince yaşayacakları engelleri biz burada mizahi bir dille anlatıyoruz. Zaten onlar bunların çoğunu biliyorlar. Ama bazı uyarılacak konularda da onları uyarıyoruz uzmanların eşliğinde tabi" diye konuştu. 

Sanatçı Özgür Ozan ise gülümseten turnenin güldüren kısmında olmayı istediklerini belirterek şunları söyledi:

"Gittiğimiz bölgelerde MS'liler derneğinin ve bölgenin üniversitesiyle ilgili aynı zamanda bir ilaç firmasının yapmış olduğu sosyal sorumlukluk projesi kapsamında yaptığımız bir iş aslında bu. Biz bunu biraz renklendirerek, daha doğrusu sormak istediğimiz soruları uzmanlarımıza sorarak ve sordukları soruların altını çizmek için bu skeçlerle canlandırıyoruz. İnsanların hayatlarındaki bu hastalığı daha anlaşılır ve daha başedilebilir olduğunu göstermek için biraz mizahi, biraz güldürerek, güldüren turnenin güldüren tarafında olmak istedik. İnşallah amacımıza ulaşmışızdır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber