Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 30 Nisan 2016 - 16:32 Yorum: 0

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

Malatya’da mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye’n..

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

MALATYA (İHA) Malatya’da mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye’nin ekonomisinin büyüdüğünü belirterek, “Ülkenin büyümesinden rahatsız olan iç ve dış hainler var” dedi.
Malatya ziyareti kapsamında Bakan Tüfenkci, Battalgazi ilçesindeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Esenlik Şelale Restoran’da düzenlenen sabah kahvaltısına Bakan Tüfenkci’nin yanı sıra Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile muhtarlar katıldı.
Malatya’ya her gelişinde kentteki sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek ilin sorunlarının çözümü noktasında mücadele gösterdiklerini belirten Bakan Tüfenkci, bugün de devlet ve millet arasında önemli bir köprü görevi üstlenen muhtarlarla bir araya geldiklerini ifade etti. AK Parti Hükümetleri ile birlikte muhtarların özlük hakları başta olmak üzere kimliklerinin farklılaştırıldığını belirten Tüfenkci, “Cumhurbaşkanımızın demokrasinin vazgeçilmezi olan muhtarları her fırsat Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde misafir etmesi ile muhtarlık müessesesinin çok farklı bir yerlere geldiğini göstermektedir” dedi.
Muhtarların Cumhurbaşkanı ile bir araya gelmesinin bazıları tarafından eleştirildiğini hatırlatan Tüfenkci, “Bu eleştirilerin hiç biri gerçekçi değil. Mahallelerde devlet ile millet arasında köprü gören muhtarlarımız elbette ki devletin en üst makamı tarafından ağırlanacaktır” şeklinde konuştu. Türkiye’nin ekonomisinin çevresindeki tüm olumsuzluklara rağmen büyüme gerçekleştirdiğine dikkat çeken Bakan Tüfenkci, “Çevremizin yangın yerine dönmesine ve ihracat pazarlarımızın büyük bölümünü oluşturan komşularımızın büyük sıkıntılar içerisinde olmalarına rağmen ekonomiyi büyütüyoruz” ifadelerini kullandı.
“DÜNYA TİCARETİ YÜZDE 2,1 ORANINDA KÜÇÜLÜRKEN TÜRKİYE EKONOMİSİ BÜYÜYOR"
2015 yılının son çeyreğinde Türkiye’nin herkesi şaşırtarak ve beklentinin üzerinde bir rakamla yüzde 4 oranında ekonominin büyüdüğüne vurgu yapan Tüfenkci, 2016 yılı hedeflerinin ise yüzde 4,5 büyüme oranına ulaşmak olduğunu söyledi. Ekonomide büyümenin hiçte sanıldığı kadar kolay olmadığını ifade eden Tüfenkci, “Dünya ticareti yüzde 2,1 oranında küçülürken Türkiye ekonomisi büyüyor. Gelişmekte olan ülkelerin tamamı küçülme içerisinde ama Türkiye milletin inancı, zaferi ve girişimci ruhu sayesinde büyüyor, büyümeye de devam edecek” diye konuştu.
Ekonomideki tüm bu olumlu gelişmelere rağmen bu durumdan rahatsız olanların var olduğuna dikkat çeken Bakan Tüfenkci, “Bundan maalesef rahatsız olan iç ve dış hainler var. Türkiye’yi bölmek isteyen, kendi içerisine kapatmak isteyen ve ülkeyi yaşatmaz hale getirmek isteyen guruplar var. Bugün Doğu ve Güney Doğu Anadolu’da işyerlerini açmaktan korkan, tehditler altında ticaret yapmak isteyen vatandaşlarımız var. Kardeşlik köprüleri üzerine barikatlar kuran insanlar var. Türkiye’yi çukur siyaseti içerisine hapsetmek isteyenler ve bunu da marifetmiş gibi övünerek dile getiren öz yönetim ilan ettik diyenler bugün gelinen nokta itibariyle o bölgeye en büyük zararı veren insanlardır” dedi. Bölgede sürdürülen terör operasyonlarının devam edeceğini belirten Tüfenkci, “Bebek, çocuk ve kadın katillerinden Allah’ın izniyle devlet olarak hesap sorduk, sormamaya da devam edeceğiz. Sizler bize sahip çıktığınız ve inandığınız sürece de bu mücadelemiz devam edecek” şeklinde konuştu.
"TÜRKİYE ACİL OLARAK YENİ BİR ANAYASAYA İHTİYACI VAR"
Türkiye’nin acil olarak bir Yeni Anayasa’ya ihtiyaç duyduğunu belirten Bakan Tüfenkci,Türkiye’nin yamalı bohçası haline gelmiş ve artık bedenine sığmayan darbe Anayasası’nın derhal milletin ruhuna, örfüne ve istikametine uygun olarak değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Meclisin yeni bir Anayasa çıkarak temsiliyet ve kabiliyete sahip olduğunu ifade eden Tüfenkci, “Eğer politik düşünmedikleri ve siyasi ihtiraslarına yenilmedikleri takdirde mecliste bu iradenin olduğuna inanıyorum. Ama meclisimiz bu noktada uzlaşarak bir anayasa yapamazsa İnşallah yine de biz bu milletin önüne yeni bir anayasa getirtilmesi için gayret göstereceğiz” diye konuştu. Mecliste komisyonda görüşülen ve kavgaya neden olan dokunulmazlık görüşmelerine de değinen Tüfenkci, “Dokunulmazlığın kalkmasının gündeme gelmeden önce muhalefet her gün ‘Bunlar dokunulmazlıkları getiremezler’ diyorlardı. Selahattin Demirtaş’ından Kemal Kılıçdaroğlu’na hepsi gece gündüz dokunulmazlıkların kaldırılamayacağını ifade ediyorlardı. Hodri meydan dedik ve tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasını istedik. Teröre bulaşanlar başta olmak üzere bütün herkes yaptıklarının hesabını versin dediğimiz zaman bakın o gün en fazla bağıranlar bugün o komisyonları işgal edenler oldu. Bizlerin Cenab-ı Allah’tan başka, milletten başka hiçbir korkumuz yok” diye konuştu.
Muhtarların görev olarak önemli bir konuma sahip olduklarını belirten Malatya Valisi Süleyman Kamçı da Malatya’nın bir huzur kenti olduğunu ve bunda da muhtarların büyük emeklerinin olduğunu ifade etti.
"MECLİSTE YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI YAPILIRKEN MECLİSİ TERÖRİZE EDEN MİLLETVEKİLLERİ, SİYASİ PARTİLER VAR"
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise yaptığı konuşmada yerelde birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu belirtti. Yeni Anayasa çalışmalarına da değinen Çalık, seçimden önce tüm siyasi partilerin seçim beyannamelerinde yeni Anayasa sözü olduğunu hatırlatarak muhalefetin meclise gelince bu sözlerini unuttuğunu söyledi. Halkın yeni bir anayasa istediğini belirten Çalık, “Mecliste yeni anayasa çalışmaları yapılırken meclisi terörize eden milletvekilleri, siyasi partiler var. Nasıl illeri terörize ediyorlarsa meclisi de terörize ederek yeni anayasanın çıkarılmasına engel olmak istiyorlar” diye konuştu. Dokunulmazlık dosyalarının komisyonlarda görüşülmeye başlanıldığını söyleyen Çalık, “Eğer siz kendinize dokunulacağını biliyorsanız, teröre bulaşmayacaksınız, elinize silah almayacaksınız, polisimize, askerimize, sivil vatandaşlara, ülkenin birlik ve beraberliğine silah sıkmayacaksınız. Sıkanların taşeronluğunu yapmayacaksınız. Ve meclisteki yeni anayasa çalışmalarına da engel olmayacaksınız” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da konuşmasında Bakan Tüfenkci ve milletvekillerinin kentin sorunlarına duyarlı olduğunu ifade ederek, hem hükümet hem de yerel yatırımlar ile Malatya’nın bölgede öne çıkarttığını dile getirdi. Toplantıda söz alan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise bu tür toplantıların kentin sorunlarının daha hızlı çözülmesi adına oldukça yararlı olduğunu ifade ederek, “Malatya doğuştan şanslı bir il. Malatya insanlık tarihine baktığımızda medeniyet tohumlarının atıldığı bir şehir. Türk İslam tarihi açısından baktığımız zaman Malatya Anadoluyu anayurt yapan yerin adıdır” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber